Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Андрей Ковачев: Знам, че Иван Портних ще работи за каузата „Варна – Европейска младежка столица”

„Каузата „Варна – Европейска младежка столица”, не е само на варненци, тя е национална и надпартийна. Варна е единственият български град, който отива на финал и ние трябва да направим всичко възможно на 22 ноември журито да избере нашата кандидатура. Убеден съм, че като кмет на Варна Иван Портних ще продължи да подкрепя по най-добрия начин тази инициатива.” Това обяви Андрей Ковачев, евродепутат от ГЕРБ и ръководител на българската делегация в групата на ЕНП, пред журналисти във Варна. Заедно с него бяха кандидатът за кмет на Варна – Иван Портних, и народните представители от ГЕРБ от морската столица – Лиляна Павлова, Пламен Манушев, Емил Радев, Павел Христов, Николай Апостолов, Красимира Анастасова.

Час по-рано Андрей Ковачев се срещна с представители на инициативния комитет, който работи за реализиране на инициативата. „Обещах да информирам всички мои колеги евродепутати за тази кауза, с идеята за работим заедно и да представим Варна в Европейския парламент през септември. Ще се свържим с българската общност – с хората, които работят в различни европейски институции и чрез всеки от тях, чрез техните контакти, също ще популяризираме Варна по най-добрия начин”, заяви евродепутатът. Той напомни, че морската столица се конкурира с още 4 града – два от Испания и по един от Ирландия и Азербайджан.

„Варна ще мери сили в надпреварата за втори път. Първият път финиширахме втори. Поуките бяха, че е необходимо сериозно присъствие и презентиране на града ни в европейските институции, затова този път ще работим по-активно”, каза Павел Христов. „Напълно подкрепям инициативата – в бъдеще нашите усилия ще бъдат насочени към това Варна да спечели престижната номинация и през 2016 г. да бъдем домакини на много младежки форуми”, заяви Иван Портних.