Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 17.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Общината прави преустройство в училище „Захари Стоянов“

Втори ден продължава 21-то заседание на Общински съвет – Варна. Точките в дневния ред са приемане на годишния финансов отчет, баланс и отчет за приходи и разходи за 2012 г., освобождаване от отговорност на управители, членове на съвети на директори и контрольори и избиране на одитори за 2013 г. Това се отнася до общинските дружества -“Обреди” ЕООД – Варна, „Специализирана болница по акушерство и гинекология за активно лечение “ Проф. д-р Д. Стаматов – Варна” ЕООД, „Амбулатория групова практика специализирана медицинска помощ – Център за психично здраве Варна” ЕООД, „Специализирана болница за активно лечение по пневмо – фтизиатрични заболявания – Варна” ЕООД, „Специализирана болница по очни болести за активно лечение – Варна” ЕООД, „Специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания д-р Марко Антонов Марков – Варна” ЕООД, „Медицински център за рехабилитация и спортна медицина – 1 Варна“ ЕООД и “Диагностично консултативен център „ЧАЙКА”.

Общинските съветници ще гласуват и промени в Транспортната схема на община Варна. Предстои й вземане на решения касаещи промени в ръководствата и съставите на комисии. Това се налага тъй-като някои от досегашните общински съветници станаха кметове, депутати и министри.

9:30 часа. С 33 положени подписа в присъствения списък започна работата на местните депутати.

9:40 часа. Новият председател Иван Луков води заседанието, като в момента се тества електронната система за гласуване.

11:00 часа. С 35 гласа местните депутати предоставиха безвъзмездно за управление на ОП „Охрана-Варна” имот в ж.к. „Чайка” блок № 34. В момента общинските съветници гледат предложение за отпускане на финансови средства на Основно училище „Захари Стоянов” за престрояване на класни стаи. Народният избраник Славчо Славов каза, че това предложение не се е гледало на комисия по Наука и образование и предложи да се отложи точката от дневния ред, тъй като не е законосъобразна. Зам.-председателят на съвета д-р Янко Станев каза, че не може да се отхвърли решението за преустройство за предоставяне на 4 помещения. Той добави още, че е обсъдил проблема с групата СДС-ДА в общинския съвет. Администрацията в 15 дневен срок да изготви количествено стойностна сметка и линеен график. Д-р Янко Станев изтъкна, че ако не се предостави това решение, ще предложи свикването на извънредна сесия.

С 28 гласа „за“ местните депутати приеха да възложат на администрацията до две седмици да направи ленеен график и да изготви количествено стойностна сметка за преустройството на малък физкултурен салон и актова зала в четири класни стаи, а в част от стола на училището да бъдат обособени физкултурен салон и актова зала.

dnesplus.bg