Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Кралското бебе се роди – момче е

Херцогиня Кейт роди момче, съобщи NBC. Maйката и детето се чувстват добре, но ще останат в болница тази нощ. Наследникът е проплакал в 16,24 ч местно време. Бебето тежи около 3,6 кг. Тясната лондонска уличка „Саут Роуф” пред родилното отделение на болницата „Сейнт Мери” в Падингтън е препълнена с вълнуващи се британци, журналисти от цял свят и чуждестранни туристи. Херцогиня Кейт влезе в родилното отделение около 8 ч сутринта българско време. „Катрин, херцогиня на Кеймбридж, е приета в болница в ранен етап на раждането”, се казваше в изявлението на Бъкингамския дворец.
Кейт е пристигнала в болницата заедно с принц Уилям, а в изявлението се посочва, че подготовката по раждането е започнала веднага след приемането на херцогинята в болница „Сейнт Мери“. Детето на Уилям и Кейт заема трето място в линията на британския трон – след принца на Уелс – Чарлз и след самия принц Уилям. Днешното събитие е раждането на Негово Кралско Височество принца на Кеймбридж. Родителите предпочетоха да не узнаят пола на детето до появата му на бял свят.

В неделя очакванията за раждането на британския престолонаследник бяха засилени, след като херцогиня Катрин се прибра в Лондон след седмица, прекарана в провинцията при родителите си в компанията на съпруга си принц Уилям.

Още от началото на месеца журналисти дебнат пред лондонската клиника „Сейнт Мери” пристигането на Кейт. В петък вестник „Сън“ дори изпрати пред болницата актьори, дегизирани като бременната херцогиня и принц Уилям, за да се пошегува с останалите журналисти, мнозина от които се хванаха на шегата. Преди 31 години принцеса Даяна също е била приета в болница „Сейнт Мери” около 5 -6 ч сутринта местно време. Тогава Принцесата е била изписана 36 часа след като е била приета. Раждането е продължило 16 часа, а при Кейт Мидълтън продължи над 12 часа.
За 24 часа и раждане по естествен път, цената на стая в частното крило на болницата е 5 000 паунда, или около 12 000 лева. Като се добавят хиляда паунда за луксозна стая и допълнителни разходи, сумата може да набъбне до 27 хиляди лева.
В болницата неотлъчно до Херцогинята са гинекологът на кралицата, както и личният гинеколог на Кейт, който от средата на юни е на пълно въздържание от алкохол, за да бъде в кондиция да изроди бебето по всяко време.
По протокол след раждането на кралското бебе принцът се е обадил първо на Кралицата, после на Принц Чарлз и Камила, на министър-председателя и чак тогава на родителите на Кейт – семейство Мидълтън.

Преди години министърът на вътрешните работи на Великобритания е бил задължен да присъства на кралското раждане, за да удостовери легитимността на бъдещия престолонаследник. Тази процедура вече не е актуална. В чест на новородения принц ще бъдат произведени 62 топовни изстрела от Лондонската кула и 41 от „Грийн парк“ в близост до Бъкингамския дворец. Британският флаг ще бъде издигнат над всички официални сгради на Великобритания. Министърът на вътрешните работи ще информира официално кмета на града за събитието, а личният секретар на Кралицата – генерал-губернаторите на Общността на нациите.

Смята се, че бабите и дядовците на днешното кралско бебе ще имат повече влияние върху неговото отглеждане и възпитание, отколкото кралската бавачка, ако изобщо бъде наета такава. Според източници Кейт възнамерява да прекара седмиците след раждането с родителите си Майкъл и Карол Мидълтън. Преди Херцогинята да роди букмейкърите залагаха, че детето ще се казва Александра, Шарлът, Елизабет или Джордж. Кралските бебета обикновено са официално кръщавани няколко дни или седмици след като се родят.

btvnews.bg