Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

“Галактически пътешествия” за децата на Варна

Серии от модулни уъркшопи се провеждат периодично в откритите пространства около Обсерватория и Пранетариум “Николай Коперник” – Варна. Творческите образователни работилници са на тема Космос и използват принципите на колаборативния театър ‘divising’.  През следващите няколко месеца деца между 5 и 12 години ще имат възможност да се докоснат до магията на театъра, да усвоят импровизационни техники, да изработят макети на непознати и далечни съзвездия, да направят ‘street art’ изложба и покажат таланта си в импровизирано представление “Галактически пътешествия”.
Уъркошопите са съпътстваща част от проекта “Интерактивно дигитално куклено представление в Обсерватория Варна “Джуджи в Космоса”, осъществен от Сдружение “Наш Свят” с подкрепата на Община Варна, “Варна-територия на творчеството”.
Децата на Варна имат възможността напълно безплатно да се включат в модулните уъркшопи. Техните родители ще могат да ги запишат чрез сайта на неправителствената организация: http://www.ourworldcenter.com.
Към настоящия момент творческият екип на интерактивното дигитално театрално представление за деца “Джуджи в Космоса” е в продукция, чиято премиера е насрочена за дните около Празника на Варна. Актрисите Ива Панева и Маргарита Хлебарова, аниматорите, куклени майстори и останалата част от екипа се стремят да реализират един съвременен синтетичен продукт, който съответства на новите детски естетически вкусове.
barometar.net