Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Кметът на Варна става навигатор на български пилот от световния рали шампионат

Най-успешният български пилот в Световния рали шампионат – варненецът Тодор Славов, ще направи демонстративно каране утре от 11:00 часа. Старът е от село Орешак и трасето продължава по околовръстнотo шосе, започващо от Аксаковска панорма към Албена и Балчик. Навигатор на рали състезателя ще бъде варненският кмет Иван Портних. Демонстративното каране е част от проявите за популаризиране на кандидатурата на Варна за европейска младежка столица през 2016 година. Поканата към кмета е била отправена от организаторите на варненската кандидатура.

Преди месец най-силно представилият се български пилот в Световния рали шампионат стана посланик на кандидатурата на родния си град Варна за „Младежка столица 2016“. На церемония пред Двореца на културата и спорта бе представен автомобилът на Славов, който е брандиран изцяло с логото на кандидатурата на морската столица. На събитието присъства и Иван Портних, който пое ангажимента да подкрепи с всички сили дейностите по презентиране на Варна, като достоен кандидат за Европейска младежка столица.

„Това е страхотно решение от страна на Тодор Славов. Той е един от най-добрите български автомобилни пилоти и се радвам, че ще бъде част от хората, които ще рекламират нашата идея. Дано успеем да се преборим за тази кауза. Ще бъде фантастично за варненци, за града и за цялата страна”, заяви Портних през юни на церемонията по представянето на автомобила на Славов.

dnesplus.bg