Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Във Варна задържаха крадци на алкохол, захарни изделия и велосипед

На територията на Варна и областта на 19.08 са разкрити извършителите на 5 престъпления, регистрирани са 5 ПТП, при което са пострадали 8 души без опасност за живота.

– На 19.08. т.г., в Първо РУП – Варна е подаден сигнал от управителя на магазин за хранителни стоки, намиращ се на ул. «Професор Н. Державин», за това, че неизвестно лице е проникнало чрез взлом през входната врата на търговския обект и е извършило кражба на спиртни напитки и шоколадови изделия. Непосредствено след извършване на кражбата, от служители на СОТ «Спартак», пред магазина е задържан Т.Д. на 35 г. от гр. Варна, осъждан. Мъжът е задържан за срок от 24 часа, а по-късно му е наложена мярка за неотклонение «задържане» за сропк от 72 часа. Образувано е досъдебно производство.

– На 19.08. т.г., след подадена жалба за кражба на велосипед «Драг», оставен без надзор близо до сцена «Раковината» в Морската градина на гр. Варна, извършителят е разпознат и заловен. За срок от 24 часа е задържан С.А. на 20 г. от гр. Варна, не осъждан. По случая е образувана преписка.

– Разкрит е грабеж на мобилен телефон от 21-годишен мъж, чрез нанасяне на юмручен удар в областта на лицето, регистриран на 07.08. Извършителят е непълнолетно лице от гр. Варна, не осъждано. Вещта е издирена и приложена към образуваната преписка.

Незабавни и бързи полицейски производства:

– На 19.08. т.г., около 02:50 часа, в гр. Провадия, в северна промишлена зона, в близост до ЖП гара, в посока ул. «Янко Сакъзов», при извършена полицейска проверка на Л.А. «ВАЗ 2105» е установено, че водачът М.А. на 46 г. от гр. Провадия, осъждан, управлява автомобила под въздействието на алкохол с концентрация 1,73 промила в издишания въздух. На мъжът е издаден талон за медицинско изследване, но той отказва да даде кръвна проба. За срок от 24 часа е задържан нарушителят и срещиу него е започнато бързо полицейско производство.

– На 19.08. т.г., около 04:30 часа, в к.к. Златни пясъци, при извършена полицейска проверка на КПП е установено, че И.М. на 32 г. от гр. Монтана управлява Л.А. «Фолксваген Голф» след употреба на алкохол – 1,56 промила в издишания въздух. На мъжът е издаден талон за медицинско изследване, взета е кръвна проба. И.М. е задържан за срок от 24 часа, започнато е бързо полицейско производство.

ПТП:

– На 19.08. т.г., около 08:30 часа, на Аспарухов мост в посока центъра на града, водачът на Л.А. «Фолксваген Голф» С.И. на 35 г. от гр. Варна, след употреба на спирачки, застиг аи блъска заелия дясна лента Л.А. «Пежо», след което се отклонява вляво и се блъска в задна лява част на намаляващ скоростта си специален товарен автомобил – хладилник. В следствие на ПТП С.И. получава фрактура на 6 ребраот лява страна, пневмоторакс и контузия на ляво рамо, към момента без опасност за живота, настанен за лечение в МБАЛ «Св. Анна». По случая е образувано досъдебно производство, причините за инцидента се изясняват. (Подробности, оповестени вчера!)

– На 19.08. т.г., около 08:30 часа, водачът на Л.А. «Пежо» К.Т. на 31 г. от гр. Варна се движи по бул. «Сливница» в посока изхода на града. На кръстовището с ул. «Отец Паисий», на зелен сигнал на светофарната уретба, при извършване на ляв завой, същият отнема предимство и става причина за ПТП с движеща се срещу него, също на зелен сигнал, велосипедистка на 35 г. от гр. Варна, която получава контузия на глава, гръден кош, ляво рамо и ляво коляно, прегледана и освободена за домашно лечение, без опасност за живота.

– На 19.08. т.г., около 13:00 часа, по ул. «Кирил и Методий» в посока Центъра на града, МПС в неустановена марка и модел застига и блъска, движещия се от дясно на платното за движение, пешеходец – жена на 34 г. от гр. Варна. В следствие на инцидента същата получава съчетана травма – контузия на корем и съмнение за фрактура на ребро, настанена за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота.

– На 19.08. т.г., около 17:30 часа, на бул. «Осми Приморски полк» в посока ж.к. «Виница», до спирка «Резервоара», водачът на Л.А. «Рено Лагуна» М.А. на 22 г. от гр. Варна, поради неспазване на достатъчна дистанция, застига и блъска намаляващия отпред Л.А. «Рено Меган Сценик» с руска регистрация. В следствие на настъпилото ПТП е пострадала пътничка от потърпевшия автомобил на 38 г. от руски произход, която получава контузия на глава и шия, прегледана и освободена без опасност за живота.

– На 19.08. т.г., около 23:10 часа, на бул. «Трети Март», в посока ж.к. «Вл. Варненчик», след кръстовището с бул. «Св. Константин и Елена», водачът на автобус «Мерцедес», при употреба на спирачки, настъпва ПТП, при което 4 пътници падат на пода. Мъж на 42 г. и три деца са пострадали при инцидента. Всички са с контузни наранявания, прегледани и освободени от МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота.

Характерни случаи:

– На 19.08. т.г., е пострадала от сценарий за телефонна измама още една жена на 88 г. от гр. Варна. Тя е била въведена в заблуждение като непознат глас по телефона се представя за лекар и й съобщава, че синът й е пострадал в автомобилна катастрофа и е необходима животоспасяваща операция на стойност 9000 лв. възрастната жена е предала на неизвестно лице на видима възраст около 70 г. сумата от 1400 лв. и две златни синджирчета. По случая е образувано досъдебно производство.

По линия на пожарна безопасност и спасяване:

– 1 е регистрираният пожар с преки материални щети:

На 20.08. т.г., около 02:55 часа, е подаден сигнал за пожар в заведение за бърза закуска, намиращо се на ул. “Петко Напетов”. Причината за инцидента е късо съединение в хладилната витрина на заведението. При пожара са унищожени хладилната витрина, електрически кантар, електрическа инсталация, опушени са 60 кв. м. стени. Няма пострадали хора.

– 9 пожара без преки материални щети в сухи треви и храсти, отпадъци и метален контейнер са регистрирани за изминалото денонощие.

barometar.net