Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Министър принуди пострадалите в Езерово пожарникари да чакат половин час на крака

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева направи изключителен гаф, като накара варненските пожарникари, включително и пострадалите при взрива в Езерово, да я чакат строени на крак близо половин час. Това се случи днес на церемонията по награждаване на храбрите огнеборци. Там бяха момчетата, които получиха жестоки изгаряния по време на потушаване на пожара при взрив на цистерна с пропан-бутан в базата на Газтрейд в Езерово. Тогава пожарникарите предотвратиха вриз на друга цистерна. Огнеборците не се оплакаха, че бяха принудени да чакат на крак, въпреки, че все още ръцете и краката им са превързани, а един от тях е с обгоряло лице и едва ли лекарите му позволяват да стои на открито, дълго време. Министър Терзиева обаче не се постара да покаже, че за нея тази професия е от най-зачитаните, както и че цени труда на огнеборците.

Заради височайшето министерско посещение бе променен дори часът на молебена за здраве в чест на смелите огнеборци. Първоначално церемонията трябваше да е от 10:30 ч, но визитата на Терзиева издърпа началния час за 9:30. В крайна сметка нещата се случиха някъде по средата. Освен, че закъсня, министърката пристигна на плаца пред сградата на пожарната видимо изнервена. След това застана права в очакване на началото на тържеството.

За да замажат закъснението на Терзиева, от пожарната бяха принудени да пускат по озвучителната уредба серия от песни на различни български изпълнители, като през цялото време се оглеждаха за черните автомобили, с които се очакваше да пристигне министърката.

dnesplus.bg