Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Посрещнаха Орешарски с викове „Оставка“ пред УНСС

Около 15 протестиращи скандираха „Оставка“ пред входа на Университета за национално и световно стопанство (УНСС), където премиерът Пламен Орешарски откри новата академична учебна година. След официалната церемония, премиерът заедно с ректора на УНСС – проф. Стати Статев излязоха, за да положат венци пред паметника на Стефан Бобчев пред учебното заведение, именно тогава събралите се протестиращи посрещнаха премиерът и скандираха „Оставка”. Те са издигнали лозунги, на които пише: „Изход за боклуци”.“Висшето образование не е толкова количество знания, колкото начин на мислене“, обърна се Орешарски на официалната церемония за откриването на новата академична учебна година в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) към студентите, които започват своето висше образование. Премиерът ги призова сами да формират свое мнение за икономическите и обществени тенденции.

„Готовите знания са само прозорец, през който вие трябва сами да виждате икономиката през своите очи”, отбеляза премиерът. Той пожела на студентите да не забравят, че пред тях е хоризонтът на знанието. „Времето само привидно е дълго, затова използвайте тези 4 години пълноценно. Четете, за да научите колкото може повече, но е по-важно да изградите мирогледа и да изградите начина на мислене”, посочи още премиерът Пламен Орешарски и подчерта, че именно сред студентите на УНСС са бъдещите лидери на страната ни.

Министър-председателят се върна и в спомените си от годините, когато самият той е бил студент в УНСС и отбеляза, че неговото поколение е било изправено пред много предизвикателства, за да демократизира страната си. „Допуснахме много грешки, бяхме колебливи, друг път избързвахме. Но успяхме да се приобщим към европейските общности. Работете упорито, за да може след време да имате повече основание от мен да заявите – „имаше много предизвикателства, ние успяхме и сега страната ни е сред една от най-напредналите общности в ЕС”, заяви Орешарски.

blitz.bg