Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Заловиха телефонна терористка във Варна

От пресцентъра на ОДМВР съобщават, че на 18.09. т.г., в Пето РУП – Варна е подаден сигнал за опит за кражба на алуминиеви джанти от избено помещение на вила, намираща се в м-ст «Евксиноград». След проведени оперативно-издирвателни дейности е установен извършителят – С.М. на 23 г. от гр. Варна, не осъждан. По случая е образувано досъдебно производство. Мъжът е задържан за срок от 24 часа. Същият е установен като извършител на грабеж на мъжка чанта, съдържаща сума пари в лева, щатски долари, британски паунди, френски франкове, мобилен и стационарен телефон, регистриран на 14.09., в съучастие с Р.Р. на 45 г. от с. Кривня, общ. Провадия, осъждан за кражби и изнасилване. Срещу С.М. и Р.Р. са повдигнати обвинения, двамата са задържани за срок от 72 часа.

– Разкрита е кражба на законното оръжие на мъж от с. Петров дол, общ. Провадия, регистрирана на 10.06. След проведени оперативно-издирвателни дейности е установен извършителят – М.Ж. на 24 г. от гр. Провадия, не осъждан. На мъжа е взета мярка за неотклонение «подписка». Оръжието не е открито. По случая има образувано досъдебно производство.

– На 18.09. т.г., около 00:00 часа, на ул. «Граф Игнатиев» в гр. Провадия, при извършена полицейска проверка на Л.А. «БМВ 525», управляван от Б.А. на 36 г. от с. Гърбище, общ. Ардино, не осъждан, е установено, че същият управлява след употреба на алкохол с концентрация от 2,4 промила в издишания въздух. На мъжа е издаден талон за медицинско изследване, взета е кръвна проба. Б.А. е задържан за срок от 24 часа, а срещу него е започнато досъдебно производство.

– На 18.09. т.г., около 16:00 часа, в с. Доброплодно, общ. Ветрино, на ул. «Христо Ботев» е извършена полицейска проверка на Л.А. «БМВ 320» с водач Р.Н. на 20 г., не осъждан. Установено е, че същият управлява автомобила с регистрационни табели, издадени за друго МПС. По случая е образувано досъдебно производство.

– Разкрита е извършителката на злоумишлено телефонно обаждане за поставено взривно устройство в заведение «Коста Кафе», регистрирано на 17.09. Задържана е Р.Й. на 38 г. от гр. Варна, не осъждана, безработна. Материалите по случая са приложени към образуваната преписка.

ПТП:

– На 18.09. т.г., около 10:45 часа, на АМ «Хемус» в посока гр. Варна, водачът на Л.А. «Фолксваген Голф» К.А. на 40 г. от гр. Варна, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над автомобила, напуска пътното платно и се преобръща в крайпътна нива в дясно по посока на движение. Вследствие на настъпилото ПТП мъжът получава фрактура на дясна предмишница и лява лопатка, настанен е за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота.

¬- На 18.09. т.г, около 12:00 часа, на бул. «Сливница», на пешеходна пътека в близост до сп. «Техникумите», е възникнало ПТП, при което е пострадала жена на 21 г. от гр. Варна. Водачът на Л.А. «Фолксваген Голф» Д.М. на 27 г. не пропуска пешеходката по пешеходната пътека и я блъска. Вследствие на инцидента жената получава фрактура на дясна ръка и на пубисна кост, настанена за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. (отразено на 18.09.)

– На 18.09. т.г, около 12:35 часа, в ж.к. «Младост», Л.А. «Шевролет» с водач И.И. на 26 г. от гр. Варна, при извършване на маневра «движение назад», блъска вървящия зад автомобила мъж на 75 г., който вследствие на инцидента получава комоцио, контузия на глава и гръден кош, настанен за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота.

– На 18.09. т.г, около 16:10 часа, Л.А. «Сеат» с водачка С.Б. на 58 г. от гр. Варна се движи по ул. «Студентска» в посока ул. «Подвис». На кръстовището с ул. «Дубровник», при извършване на маневра «завой на ляво», блъска велосипед «Спринт», управляван от малолетно лице. Вследствие на ПТП са постадали две деца – водачът на велосипеда, който получава охлузване на колената, и возещ се на велосипеда, който получава контузия на глава. Двете деца са прегледани и освободени от МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота.

    Характерни случаи:

– На 18.09. т.г, е подаден сигнал от техническия секретар на фирма, помещаваща се  в Южна промишлена зона под Аспарухов мост, за това, че неизвестно лице е проникнало в офиса фирмата и е извършило кражба на значителна сума пари и преносим компютър. По случая е образувано досъдебно производство.