Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 17.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Измамиха възрастна жена във Варна

От пресцентъра на ОДМВР съобщават, че на 24.09. т.г., в Първо РУП – Варна са подаден два сигнала за измама. Жена на 82 г. от гр. Варна е въведена в заблуждение по телефона, че нейна близка се нуждае от спешна операция, за която е необходима определена сума пари. Жената предава сумата от 450 лв. на мъж на около 60 – 65 г.
Малко по-късно е подаден втори сигнал от 84-годишна жена, която става жертва на същата схема за телефонна измама. Ранното сигнализиране предотвратява ощетяването на втората жертва с голяма сума пари. Като извършител на измамата е установен Д.М. на 62 г. от гр. Варна, не осъждан, безработен. По двата случая има образувани досъдебни производства. Мъжът е задържан за срок от 24 часа.

– На 24.09. т.г., при провеждане на специализирана полицейска операция и извършени процесуално – следствени действия – претърсване, в частен дом в ж.к. «Виница», на ул. «Албена», са намерени и иззети електронна везна, 107,64 гр. амфетамино-производно вещество и около 5 гр. марихуана. За срок от 24 часа са задържани С.С. на 36 г. от гр. Варна, осъждана за управление на МПС след употреба на алкохол, и М.Ж. на 32 г. от гр. Добрич, осъждан за производтсво на наркотици. По случая е образувано досъдебно производтсво.

– На 24.09. т.г., около 08:20 часа, на път първи клас №2, до разклона за гр. Игнатиево, в посока гр. Варна, при полицейска проверка на Л.А. «Мазда» с водач А.П. на 18 г. от гр. Девня, не осъждан, и пътник К.Д. на 27 г. от гр. Девня, не осъждан, е намерена контролна електронна везна и 2 бр. найлонови пликчета, съдържащи кафяво прахообразно вещество, установено като амфетамин. Мъжете са задържани за срок от 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

– На 23.09. т.г., около 16:00 часа, на ул. «Евлоги Георгиев», при извършване на полицейска проверка на А.Г. на 28 г. от гр. Търговище, не осъждан, са намерени и доброволно предадени 2 бр. найлонови пакетчета, съдържащи изсушена тревиста маса, установена като марихуана. Мъжът е задържан за срок от 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.
barometar.net