Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Иво Прокопиев отрече слухът, че е фалирал

Иво Прокопиев отрече да е фалирал. „Нещо повече, имам печалба за полугодието тази година около 50 милиона лева“, похвали известният напоследък бизнесмен. Не правя партия със Саша Безуханова, не влизайте в ролята на други медии, обърна се назидателно Прокопиев към водещите в Нова телевизия, които го попитаха за негови политически проекти. Нямам и проект, който да правя с президента Росен Плевнелиев, каза той. Но уточни, че харесва и подкрепя това, което държавния глава прави, но като спазва ограниченията, наложени от позицията му в държавата, макар че в миналото двамата са били близки приятели.

Има нездрав интерес на един австрийски вестник “Дер Щандарт” към наши вътрешни проблеми, не съм съгласен с някои техни публикации, продължи с анализа си по медийни проблеми Прокопиев. Според него австрийските читатели нямат голям интерес към български истории.
По темата за “Булброкърс” и неизгодната за държавата сделка с акциите на EVN, той посочи, че тази компания е част от групата фирми, които ръководи, но не е извършила нарушение с продажбата на държавния дял в ЕРП-то на Южна България.

Нямам нищо общо с тази сделка, дори по времето когато е станала, не съм бил в България, декларира алибито си бизнесменът. Според него Стоян Мавродиев не отговаря за тази сделка, не е негова работа да се меси в нея. Това е лична самоинициатива на председателя на КФН. Не прави чест на Кеворк Кеворкян, че не прочете правото на отговор на “Булброкърс” след гостуването на Стоян Мавродиев, коментира Прокопиев позицията на известния журналист от предаването “Всяка неделя”. Собственикът на групата “Инкономедия” разкри, че преселването му в Сингапур всъщност е било премерен ход. „Имаше натиск срещу мен и отидох в Азия, за да правя бизнес там, но никога не съм преставал да бъда в България през последните години , просто бях по-малко публичен“, каза той.

Прокопиев призна, че познава от години Симеон Дянков, с когото са били състуденти в Икономическия университет. “Той живя няколко месеца в мой апартамент, защото ме помоли да му осигуря жилище, докато се устрои. Но и Нова телевизия е в моя сграда, собственост на моя фирма”, похвали се бизнесменът.

blitz.bg