Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 05.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Скандален общински съветник e назначен в Областна администрация-Варна

Прочулият се след серия от скандали общински съветник Петър Липчев е назначен от областния управител Иван Великов  за шеф на дирекцията по „Административно и правно обслужване, финанси и управление на собствеността“. Липчев, който е стоматолог по образование смята, че работата му като общински съветник няма да доведе до конфликт на интереси. Дали е така могат да се произнесат само юристи, като се има предвид спецификата в работата на двете институции. Петър Липчев стана известен след серия от скандали, първият от които се проточи с години. Неговият импровизиран гимнастически салон, към къщата му в квартал „Виница“ бе съборен миналата година, в присъствието на 40 полицаи, които охраняваха десетината служители на РДНСК – Варна. След няколкото неуспешни опита, пукане на гуми на колата на инспекторите на инспекцията и скандали, въпреки протестите на Липчев сградата беше разрушена. Този акт не пресече желанието на Петър Липчев да строи и той пожела  да вдигне сграда за районната администрация “Младост”, чрез фирмата “Екобилд 65?, където е съдружник.

През 2012 г. Петър Липчев започна да строи и върху някогашна поляна в квартал „Чайка“. Събаряне на сградата поискаха  жителите на квартала, поканени да обсъдят Подробния му устройствен план. Новата кооперация никне сред боровете, които се издигат зад Математическата гимназия. След серия от съдебни спорове, упоритият Липчев започва да строи, като 3 години воюва с общинската администрация, която отказва да му разреши да строи върху имота. След като административният съд обявява за незаконен отказа на общината да издаде строително разрешително, по предложение на Петър Йорданов кметът налага тотална забрана за строителство в „Чайка“. По-късно и тя пада в съда и в края на 2012-а Петър Липчев започва да строи, съобщава сайтът Варнаутре.

Но строителните мераци на Петър Липчев не спират. Сайтът Десант информира, „че с много комбинации и фалшификация на документи кликата на Веселин Марешки и неговия най-близък човек – общинския съветник от партията  му Петър Липчев, са успели да заграбят гората и част от нивите, които са над 20 декара в курорта Черноморец. Служител на общината спира актуването на имота, но след много комбинации и скандали от страна на Веселин Марешки той бива прехвърлен на името на общинския съветник Липчев. Справки в Агенцията по вписванията показват, че в регистрите фигурират множество имоти,  прехвърлени на близки и роднини на Петър Липчев. Дали по някакво случайно стечение на обстоятелствата, или пък съвсем умишлено, точно по това време архивът по имотите в кметство „Приморски“ във Варна бяха запалени. По подобен начин изгоря и архивът на Административния съд.“
Може само да се предполага дали Петър Липчев ще продължи със строителната си дейност, след като областният управител Иван Великов му повери отговорния държавен пост. Ако се съди по досегашната му активност,  сподвижникът на Веселин Марешки ще има още по-голямо поле за изява.
briz15.com

Снимка – Народно дело