Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Скандал разтърси конкурса ”Мис Вселена

Полуфиналът на конкурса за красота „Мис Вселена“ в Москва премина на фона на скандал, свързан с предварителното изтичане в мрежата на имената на фаворитките за короната, като след това списъкът на финалистките бе засекретен, съобщава електронното издание „Нюзру“. Още преди официалното стартиране на надпреварата в руската столица избухна интернет скандал. В Инстаграма на една от съдийките от канадско-руски произход Елена Семикина беше открита фото таблица, която издаваше фаворитките на журито. Според този „документ“ с най-добри шансове за спечелване на конкурса тази година били представителките на Великобритания, Испания, Полша, Украйна, Венецуела и Русия.

Семикина опроверга тези твърдения, като написа в Туитър, че „фотодокументът“ е фалшив. „Изборът на кандидатките още не е започнал, аз още дори не съм в Москва“, съобщи съдийката. Конкурсът официално стартира във вторник вечерта в столичната зала „Крокус сити хол“. Както отбелязва ИТАР-ТАСС, на всяка от претендентките за короната бяха предоставени няколко възможности да очарова журито и зрителите.

Отначало красавиците застанаха пред микрофона, за да се представят и да приветстват публиката. След това те дефилираха по бански костюми и с официални рокли. Водещи на полуфинала бяха сегашната носителка на титлата „Мис Вселена“ Оливия Купло и американският журналист Ник Теплиц. В конкурса, който ще продължи до неделя, участват представителки на 86 страни. До финала ще стигнат само 16 участнички, но техните имена ще станат известни едва на 9 ноември на заключителния етап.

Вече е известно името на победителката на един от най-зрелищните турове на „Мис Вселена“ – конкурса за национален костюм. Това е представителката на Никарагуа Настасия Боливар. Тя ще получи и 5000 долара. Конкурсът се провежда за пръв път в Русия за своята над 60-годишна история. По думите на организатора на „Мис Вселена“, бизнесмена Доналд Тръмп, шоуто в Москва ще се превърне в най-зрелищното събитие. В журито са включени Стивън Тайлър, Филип Киркоров, американската манекенка и телевизионна звезда Каръл Алт, известният японски майстор-готвач Шеф Нобу и др.