Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Собственикът на „Транстриумф“ дарява 51% от фирмата на община Варна

Официално предложение до кмета на община Варна Иван Портних и до председателя на Общински съвет – Варна – Иван Луков депозира днес изпълнителният директор на „Транстриумф Холдинг“ АД Антраник Шакариян. Предложението е за дарение на 51% от акциите на „Транстриумф“ на община Варна. „С цел да се избегне по-нататъшно нагнетяване на напрежение, което може да доведе до нежелани последици както за работещите в „Транстриумф“, така и за гражданите на Варна, след много размисли взех своето отговорно решение и предлагам на община Варна да придобие безвъзмездно 51% от собствеността на „Транстриумф Холдинг” АД.

Даряването на мажоритарния пакет акции от дружеството, което обезпечава 53% от линиите в общинската транспортна схема на Варна, да бъде гарант за работещите 700 души да запазят работните си места и прехраната на семействата им, а Община Варна да премахне зависимостта си от единствен превозвач, било то и общински, който е в перманентно нестабилно финансово състояние. Така Община Варна ще запази конкурентната среда в бранша“, съобщи Шакарян в официално изявление, до медиите.

„Разчитам Община Варна да приеме дарението на акциите – процес, който спокойно може да приключи до края на годината и заедно да се превърнем в гарант за работните места на хората от „Транстриумф“, за социалния мир в града и за качественото изпълнение на обществените превози във Варна“,завършва собственикът на компанията.

varnautre.bg