Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.06.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Когато си построиха палатите в Морската с рушвети – мълчаха. Сега писнаха, че им спират колите

„Когато даваха рушвети мълчаха, когато благодарение на тези рушвети построиха палати в парка, пак мълчаха. Сега писнаха, защото бизнесът им нямало да върви. Ние варненци ще минем без няколко китки. Цветя се отглеждат не само в Мимоза. Браво кмете, Варна е с теб.“ Това е само един от коментарите във фейсбук посветен на протеста, който живеещите и работещите в Салтанат спретнаха тази сутрин под прозорците на кметския билдинг. Те искат кмета Иван Портних да отмени заповедите си за забрана на автомобилите в Морската градина. Според собствениците на имоти в парка, ако се спре достъпа на коли в Салтанат, бизнесът им ще загине, тъй като клиентите ще се пренасочат към други заведения с достъп за моторни превозни средства. Освен това защитниците на колите в парка твърдят, че „Салтанат“ е жилищен квартал, а алеите там са улици.

Коментиращите протеста варненци, вече наричат живеещите и работещите в парка „Бизнесгрупа Салтанат“. Протъстът им пред общината, който беше закана за окупация, пък е определян като наглост. „Никъде го няма това в парковете коли да се разхождат. И престанете да споменавате децата, те не са ви играчки. Никое дете няма да грабне колата, че да отиде в парка на разходка. Родителите, като не им се върви пеш това е техен проблем. Движението е здраве“, гласи друг коментар.

Реджеб Шабанов допълва, че Морската градина се е превърнала във вилна зона за богаташи. И коментира, че забраната за автомобили в Морската градина се нрави на по-голямата част от населението на Варна. „Малцина са тези, които се чувстват ощетени, но те трябва да спазват законите.“
dnesplus.bg