Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Вместо да слушаме Гуцановите обещания за милиони, да гласуваме за самостоятелна провинция

След като стана ясно, че Варна няма да получи нито лев от разходната част на републиканския бюджет, освен парите, които държавата е длъжна да преведе за училища, детски градини, социални дейности и др. е редно да се зададат някои въпроси:
1. Къде са 120-те милиона за Варна, които обеща в ефира на Нова телевизия депутатът от БСП Борислав Гуцанов?
2. Къде са „редуцираните“ до 30 млн. лв., които по-късно обеща Борислав Гуцанов?
3. Поредните празни гуцанови обещания ли са – 5 млн. лева за ремонт на Двореца на културата и спорта, 16 млн. за свлачището на Трифон Зарезан, 15 млн. за проектиране на пристанището в Максуда.?
4. Трябва ли варненци да му вярват, че след това /кога точно не се знае/  за новия контейнерен терминал ще бъдат отпуснати 90 млн. лв.?

Борислав Гуцанов, който се изявява като специалист по бюджета в ефира на различни медии си поигра с цифрите и търпението на варненци. Депутати от ГЕРБ твърдят, че Гуцанов е напуснал залата непосредствено преди вота за Варна, а колегата-вътрешен опонент Красимир Янков въобще не се е включил в гласуването на бюджета. Е, как може да се коментира подобно поведение? Лъжа, нахалство, наглост, безочие – какво е това от страна на Гуцанов и Янков? Да обещаваш 120 млн. за Варна и после да се скриеш като мишка при гласуването за Варна – това някаква нова комунистическа тактика ли е? Но да бъдем реалисти. Никое правителство не е длъжно да помага на Варна и другите градове. Въпреки, че голяма част от приходите на общините отиват в София, за да издържат привилегированите софиянци. Христо Ботев пише: „Колко кърви, пот и сълзи са се пролели и колко ще се пролеят, за да стане монархията на конституция, конституцията на република, републиката на община!“ Големият ни революционер сякаш е предвидил през какви форми на управление ще премине България. Но София трудно ще даде самостоятелност на общините, защото няма да има кой да я издържа – това е факт. Така, че във Варна ако има политици, които милеят за просперитета на морската ни столица трябва да инициират референдум: „Трябва ли Варна да стане самостоятелна провинция със собствено управление?“ Ако варненци желаят самостоятелно управление няма всяка година да чакат подаяния от София и да слушат обещания за милиони, които се оказват кьорфишек.

briz15.com