Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Борисов: В Брюксел българските министри се третират като пощальони

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов запозна председателя на ЕНП Жозеф Дол с политическата обстановка в България. Това стана по време на лична среща между двамата в Брюксел, преди Срещата на върха на ЕНП. По време на разговора Дол прояви интерес към политическите процеси в страната ни, а Борисов го информира за развитието им. Освен това Бойко Борисов запозна Жозеф Дол с предстоящия конгрес на ГЕРБ в началото на следващата година и предстоящите промени в ръководните органи на партията. Председателят на ГЕРБ отправи лична покана към председателя на ЕНП да присъства на конгреса на партията и Дол прие сърдечно да посети България.

По време на срещата Бойко Борисов попита председателя на Групата на ЕНП в Европарламента за подробности около писмото на евродепутати до европейските и българските институции, в което настояват Волен Сидеров да бъде разследван за пране на пари и корупция. Борисов прояви интерес към съдържанието на писмото, защото то не е подписано от български евродепутати от ГЕРБ. Интересът на председателя на ГЕРБ беше предизвикан поради загрижеността му към обвързването на управлението на България от страна на лидера на ПЕС Сергей Станишев и ДПС с партия Атака и Волен Сидеров.

По време на разговора Бойко Борисов изрази пред председателя на ЕНП Жозеф Дол огорчението си, че българските министри вече се третират в Брюксел като пощальони. Борисов даде пример с проекта „Южен поток“, засягащ Европа и България, и за който българското правителство вече харчи незнайно за какво стотици милиони, без да са ясни каквито и да е параметри по проекта. Очевидно целта е тези пари да бъдат откраднати както при проекта за строежа на АЕЦ „Белене“, коментира Борисов. След срещата председателят на ЕНП Жозеф Дол и председателят на ГЕРБ Бойко Борисов връчиха членски карти на ГЕРБ на млади хора, които работят в европейски институции.

barometar.net