Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Красивата студентка Хюлия била убита за 100 хиляди лева?

Мистериозна смърт на богаташка дъщеря шокира варненското село Белоградец. Трупът на 22-годишната красавица Хюлия Маджарова бе открит край магистрала „Хемус“ рано сутринта вчера. Тялото й намерили случайни минувачи близо до стария път за Девня. Девойката е обявена за издирване от 2 януари, когато не се е върнала в дома си. Хюлия е дъщеря на един от най-богатите предприемачи в региона – Назми Маджаров. Той е арендатор на 10 000 дка, върху които отглежда зърно и други култури. Освен това притежава огромен увеселителен комплекс със заведение за сватби и малък зоокът, както и хлебопекарна. Хюлия е студентка във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ и била на гости на родителите си в родното си село за Нова година. На следващата вечер напуснала дома си за купон с приятели. Малко по-късно майка й я потърсила, а Хюлия й отговорила по GSM-а, че ще се върне след 5 минути. В 2 часа през нощта телефоните на момичето вече били изключени. Оттогава тя е в неизвестност. По-късно стана ясно, че преди да излезе, девойката е говорила по телефона със своя приятел от Варна Иван, който е боксьор. Младежът е издирван безуспешно след изчезването на девойката. Според източници от МВР Хюлия е била отвлечена и от баща й е поискан откуп.
Първоначално ставало въпрос за 100 000 лева. Въпреки предупрежденията на похитителите бащата Назми се обадил в полицията, твърдят запознати. Според тях Хюлия не е убита нарочно, а най-вероятно е скочила от колата в движение или е била ударена само за да бъде зашеметена. Хюлия е открита с голяма рана на главата, която е най-вероятната причина за смъртта й. Подозира се, че бащата Назми е имал неуредени сметки с похитителите, които са търсили начин да го накарат да им се издължи. Близки на семейството обаче отричат версията за откуп. Според тях най-вероятно Хюлия може да е била отвлечена заради приятеля й Иван, който бил забъркан с подземния свят.
От Окръжната прокуратура обещаха повече информация днес. „По случая е образувано досъдебно производство във Варненската окръжна прокуратура. Все още не е ясно дали става въпрос за насилствена смърт“, заяви говорителят на варненската полиция Ивана Милева. Една от работните версии на криминалистите е убийство, като се предполага, че преди това девойката е била отвлечена и изнасилена. В профила на момичето във фейсбук последната информация е от 27 декември, когато Хюлия е написала, че си купува джип „Тойота“, на който не е успяла да се порадва. Фирмата на родителите на убитото момиче се казва „Авшар“, на името на известна турска певица Хюлия Авшар. На нея майката и бащата кръстили и дъщеря си Хюлия.
pik.bg