Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Интервю

Нидал Алгафари: Първанов е убеден, че Моника командва Сергей и партията

Близкият до президента Георги Първанов пиар-експерт Нидал Алгафари, малко по-рано днес призна официално, че ще има отделна листа на левицата за евроизборите. Веднага в медийното пространство тръгна слух, че Първанов и компания кроят заговор срещу лидера на БСП Сергей Станишев. Потърсихме Нидал Алгафари за коментар по темата.

– Г-н Алгафари, партия Български социалдемократи ли ще ползвате за регистрация на „АБВ“ за евроизборите?

-Не мога да кажа нищо на този етап относно това. Ще видим как ще се развият нещата занапред. Надявам се традиционните избиратели на БСП да подкрепят моята евролиста.

– Има ли заговор срещу Сергей Станишев, г-н Алгафари?

– Няма заговор. Но по същата логика на вашия въпрос мога да кажа, че Станишев е бил в заговор с БСП. Много е лесно така…. Когато не успява да се докаже като лидер и да развие партията и да я подпомогне. Но пак Ви казвам няма заговор срещу него. Просто искаме да въведем нова политика в партията, достойна за нашите избиратели.

– Вярно ли е, че искате да свалите Сергей Станишев от лидерския пост в БСП?

– (усмихва се)… Няма такова нещо. Ако искахме да го свалим първо щяхме да свикаме конгрес така, както е по правилата. Свалянето му трябва да се случи във вътрешните рамки на правилата. Откакто той е председател на партията, не е спечелил нито едни избори. Първанов осъзна, че налагането на Станишев за лидер на БСП е сред най-големите му грешки. Според него БСП се е превърнала в семейна партия, в която думата имала съпругата на Станишева – Моника.

– Възможно ли е в крайна сметка „АБВ“ да окаже положителен ефект върху БСП?

– Със сигурност ще окаже положителен ефект, защото ще се случи нещо положително за БСП. Заради политиката на Станишев нещата в БСП не  вървят на добре за партията, а не заради проблеми в самата партия. Трябва да върнем доверието на хората, които подкрепят БСП и преди, и сега.

pik.bg