Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 21.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Кой ще грабне „Оскар“-ите тази година?

Филмите „Американска схема“ и „Гравитация“ водят с по десет номинации за 86-ите награди „Оскар“, предаде Ройтерс. С девет номинации е драмата „12 години в робство“. Девет продукции ще си оспорват топ отличието за най-добър филм – „12 години в робство“, „Американска схема“, „Капитан Филипс“, „Клубът на купувачите от Далас“, „Гравитация“, „Тя е глас“, „Небраска“, „Филомена“ и „Вълка от Уолстрийт“.

Съревнованието за приза за най-добър режисьор ще бъде между Дейвид О. Ръсел за „Американска схема“, Алфонсо Куарон за „Гравитация“, Александър Пейн за „Небраска“, Стив Маккуин за „12 години в робство“ и Мартин Скорсезе за „Вълка от Уолстрийт“.

В категорията за най-добър актьор са номинирани Крисчън Бейл за „Американска схема“, Брус Дърн за „Небраска“, Леонардо ди Каприо за „Вълка от Уолстрийт“, Чиуетел Еджиофор за „12 години в робство“ и Матю Макконъхи за „Клубът на купувачите от Далас“.

Призът за най-добра актриса ще си оспорват Ейми Адамс за „Американска схема“, Кейт Бланшет за „Син жасмин“, Сандра Бълок за „Гравитация“, Джуди Денч за „Филомена“ и Мерил Стрийп за „У дома през август“.

С номинации за най-добър актьор в поддържаща роля са Баркхад Абди за „Капитан Филипс“, Брадли Купър за „Американска схема“, Майкъл Фасбендер за „12 години в робство“, Джона Хил за „Вълка от Уолстрийт“ и Джаред Лето за „Клубът на купувачите от Далас“.

Наградата за най-добра актриса в поддържаща роля ще си оспорват Сали Хокинс за „Син жасмин“, Дженифър Лорънс за „Американска схема“, Лупита Нионго за „12 години в робство“, Джулия Робъртс за „У дома през август“ и Джун Скуиб за „Небраска“.

Номинациите бяха оповестени от президента на Академията за кинематографично изкуство и наука Черил Бун Айзъкс и актьора Крис Хемсуърт.

Наградите „Оскар“ ще бъдат раздадени за 86-и път на церемония в театър „Долби“ в Лос Анджелис на 2 март. Водеща на шоуто ще бъде Елън де Дженерис.

dnes.bg