Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Явор Дачков: Записът на Първанов, Борисов и Румен Петков съществува и е направен от един от тях

Журналистът Явор Дачков заяви категорично в студиото на TV7, че редакцията на вестник „Галерия” разполага с така скандално коментирания запис от среща на Първанов, Бойко Борисов и Румен Петков, но ще го предоставят само и единствено в съда, като отговор на делата, които бяха заведени срещу вестника. Той обясни решението да не пускат записа в публичното пространство с факта, че за разлика от други подобни случаи този запис не е правен със СРС-та и от МВР, а очевидно – от един от тримата участници в срещата.

Това го компрометира като официално средство, но не го прави по-малко истински. По смисъла на българското законодателство свободното му разпространение би било тежко закононарушение, за което редакцията справедливо може да бъде обвинена.

Помолен от водещият Любен Дилов- син да коментира ставащото в момента в студиото на Нова телевизия – дуелът между Люба Кулезич и Николай Бареков, Дачков прочете смс-и, които доказват как Кулезич получава детайлни указания за предаването си от висш полицейски служител. Според журналистът един от главните виновници за пълната идейна и политическа криза в България в момента са именно неговите колеги, които са едновременно и жертва на престъпленията срещу обществото, които самите те извършват.

blitz.bg