Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 05.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Познава ли законите налаганият от БСП кандидат-управител на ВиК Варна Пламен Стоянов?

 

Принудени сме да зададем този на пръв поглед абсурден въпрос, наблюдавайки абсурдните правни действия на безцеремонно налагания от БСП кандидат за поста шеф на ВиК Варна. Вече писахме за декларацията с невярно съдържание, която подава Стоянов за липсата на конфликт на интереси, като в същото време е управител и собственик на капитала на две търговски дружества. Според юристи, човекът на БСП е нарушил закона, за което трябва да понесе наказателна отговорност и е изключено да заеме поста управител на водното дружество. От Комисията по предотвратяване на конфликт на интереси съобщиха за briz15.com, че до два месеца от подаване на сигнал до тях, комисията се произнася по него.В конкретния случай става дума за сигнал изпратен от председателят на КТ „Подкрепа“ във ВиК – Варна Лидия Димитрова, за подаването на декларация с невярно съдържание от Пламен Стоянов. За да изпреварят събитията кадровиците на БСП и МРРБ решиха да насрочат трето Общо събрание за смяната на успешния управител на ВиК Варна Валентин Вълканов на 19 февруари. Без въобще да ги интересуват добрите финансови резултати на Вълканов и подкрепата, която получава той от своите служители. За съжаление на кукловодите от БСП обаче, Пламен Стоянов е нарушил закона и ще трябва да понесе отговорност за това. Отделно Стоянов не отговаря и на едно от условията в Дружествения договор за управление на водното дружество, а именно да има образование свързано с управлението на ВиК сектора. Съмнения буди и финансовата мощ на Пламен Стоянов. Чрез фирмата си “Мипс-инвестмънт” той е изтеглил кредит в размер на повече от 3.6 млн. лв. за изграждането на 8-етажния хотел “Аква Азур” в курорта Св. Константин и Елена, които още не е върнал. Не е ясно и как Стоянов ще обясни закупуването на скъпата яхта „Тя“, след като дълги години /2002-2009/ е бил само на заплата във ВиК Варна, като заместник-управител. Член 313 от Наказателния кодекс предвижда лишаване на свобода до три години за лице подало документ с невярно съдържание или глоба.

Чл. 313. – Който потвърди неистина или затаи истина в писмена декларация или съобщение, изпратено по електронен път, които по силата на закон, указ или постановление на Министерския съвет се дават пред орган на властта за удостоверяване истинността на някои обстоятелства, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба от сто до триста лева.

(3) (Предишна ал. 2, изм. – ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. и доп., бр. 92 от 2002 г.) Наказанието по ал. 1 се налага и на онзи, който потвърди неистина или затаи истина в частен документ или съобщение, изпратено по електронен път, в които по изрична разпоредба на закон, указ или постановление на Министерския съвет е специално задължен да удостовери истината, и употреби този документ като доказателство за невярно удостоверените обстоятелства или изявления.

На ход е и Варненската районна прокуратура, до която също е изпратен сигнала за незаконните действия на Пламен Стоянов.

briz15.com