Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 14.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Приятелката на Филип Сиймур Хофман наследи състоянието му

Носителят на „Оскар“ Филип Сиймор Хофман е завещал състоянието си на бившата си дългогодишна приятелка и майка на децата му Мeриан „Мими“ О’Донъл. Завещанието, което актьорът е написал през октомври 2004 година, беше прочетено в сряда в нюйоркски съд. Според документа по-голямата част от състоянието на актьора, което, според непотвърдени данни, се равнява на 35 млн. долара, ще получи приятелката и партньорката му Мими О’Донъл. Двамата живеят заедно 15 години. Двойката се е разделила около три месеца преди смъртта на звездата. Като една от причините се посочва пристрастеността на актьора към наркотиците. Освен това след намирането на дневниците на Хофман се заговори, че по всяка вероятност е имал тайна любовна афера с друга жена. Именно тя е била причината той да бъде изхвърлен от семейното жилище.

Двойката има три деца. На най-голямото от тях – 10-годишния Купър, Хофман е завещал известна сума, като една част от нея той ще може да получи след като навърши 25 години, а другата, когато стане на 30 години. Освен това Хофман е пожелал в документа синът му да израсне в Ню Йорк, Чикаго или Сан Франциско. Ако това не е възможно, поне два пъти на година да посещава тези градове. Причината, посочена в завещанието, е в желанието на носителя на „Оскар“ синът му Купър да бъде обкръжен от културата, изкуството и архитектурата на тези градове.

За другите две деца на актьора – Талула и Уила, на седем и пет години, в документа не се казва нищо, тъй като са родени след написването на завещанието. Имената на дъщерите обаче се споменават в съпровождащите го документи. През близо 20-годишната си кариера Хофман изминава един забележителен творчески път с над 50 филма зад гърба си, като гастролира с еднакъв успех както на големия и на малкия екран, така и на театралната сцена. През 2010 година той прави своя режисьорски дебют с „Джак и Кони“. Върхът на своята популярност Филип Сиймор Хофман достига през 2005 година с лентата „Капоти“, на която е и продуцент. С изпълнението си той печели „Оскар“ за най-добър актьор.Филип Сиймор Хофман умира в жилището си в Ню Йорк на 2 февруари. По предварителни данни причината за смъртта му е свръхдоза наркотици.
dir.bg