Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 05.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Хормоните в пилешкото виновни и за хомосексуализма

Хормоните в пилешкото месо не само могат да предизвикат преждевременно влизане в пубертета, но били виновни и за хомосексуализма. Такава теория разви птицевъдът Благо Джиев, който има птицеферма близо до София. „Това, че хомосексуализмът се разраства като епидемия всяка година, е показателно. Така че – някой иска да го приемем като нещо нормално, нещо необходимо, защото това нещо става като мода“, казва Джиев. Думите му са по повод гръмналият в медиите случай с 9-годишната Симона от София, която на 6-годишна възраст започнала да влиза в пубертета заради консумация на пилешко месо.

Медиците установили, че тя има увеличение на женския полов хормон естрадиол 10 пъти над нормата, от което преждевременно започнали да й порастват гърди. Причината за това е именно в консумацията на пилешко месо, съдържащо този хормон. Оказва се, че пилетата приемат естрадиол, за да наедряват по-бързо и за 20-30 дена да станат годни за продажба. Освен завишения в пъти естрадиол, Симона се оплаквала от болки в коленете и костите. Mомиченцето има двойно уголемена матка, както и увеличен размер на единия яйчник.

Според началника на Трета гинекологична клиника при УБ „Майчин дом“ проф. Милко Сираков, който поел случаят на Симона, не са изключения и случаите, при които още на 4-годишна възраст на момиченцата започват да им растат гърдите. Медикът назначил на Симона проверка на хормоните, на хипофизната жлеза, на яйчниците. Установява, че има високи нива на естрогените в кръвта, но няма високи нива на хипофизните хормони, което означава, че не е централен пубертет. Той е сред специалистите, които предлагат нов хранителен режим на Симона – без пилешко месо.

Година по-късно, без консумация на пилешко, положителният ефект върху организма на Симона е налице. Както показват изследванията, нивото на хормона вече е почти в нормата. За това време тя не е приемала никакви медикаменти.

Освен хормони, на пилетата се дават й антибиотици, за да ги предпазват от болести. Ако животното бъде убито след определен интервал от време, когато тези хормони вече са се преработили, негативен ефект върху организма на консуматора няма да има. Но, ако го убият малко след приема на хормони, те остават в месото. Ефектът върху организма на възрастен няма да е толкова краен, но за едно дете това може да е фатално, казва още проф. Сираков.
lifestyle.bg