Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 21.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Екоминистърът: Проектът „Кара дере“ няма да получи одобрение

Без оценка на въздействието, без оценка за съответствие, без преценка дали това ще повлияе на защитени територии за нас проектът „Кара дере“ не съществува, заяви в „Гореща точка“ по TV7 министърът на околната среда и водите Искра Михайлова. Нещо повече, тя подчерта, че проектът няма да получи одобрение, тъй като засяга две защитени територии по „Натура“ и добави, че одобряването на меморандум за разбирателство между кабинета и фирмата инвеститор не означава получаването на екооценка. Инвеститорите, които искат да създават работни места, трябва да уважават законите на тази страна и по-специално екологичното законодателство – това е становището на Министерството на околната среда и водите.

Министър Михайлова подчерта, че трябва да се наложи като правило всеки инвеститор, преди да кандидатства за каквото и да било, да провери реализуемо ли е то на тази територия и не противоречи ли на законодателството. Първите действия в тази посока ще са промени във формуляра, който се попълва при кандидатстване за инвеститорски клас. Михайлова ще предложи в решението на Министерския съвет да се добави, че преди проектът да бъде процедиран нататък, трябва да получи становище по въздействие върху околната среда. За нас всичко трябва да започне отначало, подчерта тя.

Б.Р. – Остава открит въпросът къде и била Искра Михайлова на изнесеното заседание на Министерски съвет във Видин, когато ненадейно като последна точка в дневния ред бе включено одобряването на меморандума за разбирателство между кабинета и фирмата инвеститор?
varnautre.bg

barometar.net