Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 01.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Банкерката Петя Славова: Съдя лицето Явор Дачков за клевета!

„Завела съм две дела за клевета. Едното е срещу лицето Явор Дачков, а другото е срещу Теодор Дечев. По първото дело има насрочено съдебно заседание утре, а второто вече е спечелено на първа инстанция“. Това заяви пред ПИК Петя Славова, председател на надзорния съвет и мажоритарен акционер в „Инвестбанк“ АД. Повод да я потърсим беше интервю на зам.-главния редактор на „Галерия“ Явор Дачков, който заявява: „Преди да бъде убит Борислав Манджуков, ми разказа, че над Петя Славова има сложен политически чадър от Цветан Цветанов. При едно негово посещение в Катар Цветанов е бил придружен от Славова. След това Манджуков е бил арестуван в операция „Цигараджиите“. С него е разговарял Цветанов и го е заплашил, че ако продължи да си търси парите от банката на Петя Славова, ще пострада“.

„При мен дойдоха хора с документи, измамени от Петя Славова, която бе източила от сметките им 10 млн. лева. Буквално беше откраднала парите“, казва още Дачков. „Това са абсурдни твърдения, измислици и клевети. Атаката е насочена към банката, но тя няма как да води дела. Затова съм ги завела в личното си качество“, подчерта г-жа Славова.

Банкерката отрече категорично пред ПИК, че по времето на Цветан Цветанов над нея е бил спуснат политически чадър и припомни, че в този времеви период „Инвестбанк“ е била подложена на щателна ревизия, включително и по донос, което лесно може да се провери, ако се направи запитване до Националната агенция за приходите (НАП). „Потресена съм от твърденията по мой адрес. Единственото, което мога да кажа по този случай е, че съм завела две дела за клевета“, категорична е Петя Славова.

pik.bg