Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Интервю

Алексей Петров: Кеворкян мисли като рибите, да не кажа толстолобите!

– Г-н Петров, Бойко Борисов заяви многократно публично, че сте успял да обезвредите действащ терорист. Какво е мнението Ви за спецоперацията в Лясковец?

– Това Бойко Борисов трябва да го обясни на Цветан Цветанов, за да ми отдава чест, когато ме срещне. А иначе мога да ви отговоря, че Вие ме бъркате с Кеворк Кеворкян.

Какво имате предвид?

– Случайно видях по телевизията неговата загриженост за това как изтичала кръвта на Петко от Лясковец и в същото време той забрави или съзнателно пропусна да каже, че е загинала една барета, в която държавата е инвестирала много. А и очевидно Емил Шарков е бил много човек, като гледам изповедта на съпругата му.

– Кеворк Кеворкян на няколко пъти в негови предавания попита събеседниците си защо елитен отряд с барети не се е справил с един идиот, какъвто според него е Петко от Лясковец. Вашият коментар?

– В едно от предишните си предавания Кеворкян каза, че е рухнал мита за баретите. Първо това ми прозвуча като покана към терористите да заповядат в България.  Българите могат да се чувстват сигурни, предвид признатото високо ниво на подготовка на баретите, каквато оценка са им дали едни от най-добрите експерти по антитероризъм в света. В никакъв случай не е работа на Кеворк да дава такива оценки по темата за Лясковец, както и на мен не ми е работа да водя „Всяка неделя“.

– Според Вас какво е психичното състояние на Петко и майка му?

– Това не е толкова важно. Важно е какво е състоянието на К. К. и на другите негови колеги, които се занимават с този случай!

– Какво намеквате?

– Не намеквам, казвам го директно – трябва да престанат всички в България да се занивамат с една трагедия и една гибел на човек, който със сигурност много е дал за държавата, и да не коментират едно поделение, което е стожер на сигурността в България. С изказванията си за Лясковец К.К. и колегите му демотивират едно от най-елитните антитерористични подразделения в рамките не само на България.

– Защо смятате, че Кеворкян вече в две предавания се занимава с темата „Лясковец“?

– Аз не смятам, че той изпълнява политическа поръчка, а че мисли като рибите, да не кажа толстолобите.

– Какво общо имат рибите със случая в Лясковец?

– Рибите мислят, че над водата няма живот, а над водата се случват по-съвършени неща.

pik.bg