Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 15.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Спорните методи на работа на фирма De Sheli във Варна и страната

Редакцията на www.barometar.net изразява съжаление пред своите читатели, че наскоро публикува платена публикация на козметичната фирма De Sheli. След публикуването на пиар съобщението детайлно проверихме дейността на фирмата и се оказа, че има хиляди недоволни клиенти от методите на работа на de sheli. По тази причина започваме поредица от материали, в които ще ви запознаем с истинското лице на фирмата. Първият материал е публикуван в агенция Блиц на 23 март:

Нова измама: Накисват жени с кредит, докато са на козметик

С договор за кредит от 2200 лв. и устно обещание да получи куфарче с кремове за лице се оказа 33-годишна варненка след безплатна разкрасителна процедура в козметичен център, който се помещава в мол „Варна“. Жената попада в луксозния обект за продажба на скъпи козметични продукти след покана по телефона, пише „Топновини Варна“. Любезна дама я уведомява, че нейна приятелка й е направила подарък за рождения ден – безплатно почистване на лице. Неподозираща, че „изненадата“ ще й излезе доста солено, жената отива в центъра.

Обектът изглежда „скъпарски“, а персоналът вдъхва доверие, споделя първоначалните си впечатления излъганата потребителка. Още на рецепцията обаче без обяснение й искат личната карта. Вежлива консултантка я кани в един от многобройните кабинети в центъра и небрежно я предупреждава, че процедурата ще се записва на видео. Следва обидно убеждаване колко ужасно е лицето й, по което са се появили първите бръчки. Но специалните кремове, произведени в лаборатории в Тел Авив, които съдържали „умни кристали“, можели да поправят щетите, нанесени от времето. Това били продукти от козмецевтиката, която била революция в грижата за външния вид.

И други жени, посетили козметичния център, разказват, че първоначално консултантките правят процедурата само на едната част от лицето, след което питали клиентката дали резултатът й харесва. Докато трае почистването на втората половина, следва представяне на ценоразпис с предлаганите в центъра продукти. Освен кремовете с „вълшебни“ свойства се препоръчват и апарати за ултразвук на цена от 290 лв. Кремовете не се продават поотделно, а вървят само в комплект с почистващ продукт и околоочен гел. Неясно защо преди нанасянето на крема се прави проба, а ползването е забранено, ако жената е бременна, страда от онкологични или бъбречни заболявания. Консултантката продължава да хвали продуктите и да разпитва жената каква козметика използва и с какви финанси разполага. Доверчивата дама се поддава и признава, че е склонна да си вземе луксозната серия. Получила потвърждение, козметичката веднага отива при финансовия консултант в центъра, който пък услужливо пресмята, че клиентката може да вземе продуктите и да разсрочи плащането на вноски от по 70 лв. за 30 месеца. Следва бързо сключване на договор за кредит. Младата жена получава и сертификат. После се подписва, че е взела продуктите. В този момент влиза консултантката и заявява, че козметичните комплекти са свършили, но ще се обадят веднага, когато получат нови.

Учудена от ситуацията, в която сама се е въвлякла, варненката не споделя с близките си за кредита, с който се е сдобила. Все пак решава да потърси повече информация в интернет. Там с изненада се натъква на десетки публикации от други, опарени от уж безобидното представяне на израелската козметика. Оказва се, че такъв център има и в столицата и много други жени са се съгласили да подпишат кредитни книжа. Отново благодарение на коментари в мрежата жената разбира, че веднага трябва да се върне и да се откаже и от продуктите, и от кредита. В козметичния център обаче вече не са толкова любезни, отказват й приемо-предавателен протокол и заявяват, че може да разговаря с юристката на фирмата. От банката пък й обясняват, че съвсем не е първата измамена, но заемът е редовно отпуснат и трябва да се плаща. В очакване на разговор с юристката на козметичния център и с надеждата да се откаже от продуктите, които така и не е получила, опарената варненка е сезирала Комисията за защита на потребителите. Понеже не е единствената, попаднала в такава ситуация, жалбата й е препратена в столицата, където вече тече проверка срещу фирмата.
blitz.bg

А ето и няколко мнения на препатили дами публикувани в сайта bg-mamma.com:

Потребител:

Някой минавал ли е през тази агресивна месомелачка?  Демонстрират ти някакви чудодейни кремове, благодарение на които ще си останеш вечно млада и отивайки на тази уж безобидна, приятна и най-вече – безплатна демонстрационна спа-козметична процедура за лице, се озоваваш в някаква абсурдна ситуация, затворена в някаква сграда с десетки козметични кабинети, от която не те пускат буквално да излезеш, без да си купиш на момента цялата им серия кремове за лице барабар с някакъв апарат за ултразвук, всичко за 1990 лева. Още не мога да асимилирам как е възможна такава наглост. Усещането беше свръх неприятно. И аз си мислех същото нещо през цялото време – на колко ниско ниво трябва да са, за да се държат толкова абсурдно и агресивно. А отидох по препоръка на моя позната, която уж не е вчерашна, знае какво да купува и да ползва. Тя дала телефона ми, след като си купила нещата им и онези й поискали 10 номера на хора, за безплатна демонстрация.
Сега им чета и отзивите в нета, познай – само в руски сайтове, и то мнения на излъгани, възмутени девойки ooooh!…
Пазете се. Казвам ви, ужасно трудно се измъкнах.

Потребител:

Ужасно звучи. Аз щях да се обадя на полицията със зов за помощ.
Чл. 142а. (Предишен чл. 142 – ДВ, бр. 50 от 1995 г.) (1) (Изм. – ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. – ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Който противозаконно лиши някого от свобода, се наказва с лишаване от свобода до шест години
3) (Нова – ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Ако деянието по предходните алинеи е извършено по отношение на бременна жена, малолетно или непълнолетно лице, наказанието е лишаване от свобода от три до десет години.
Това е от Наказателния кодекс.Раздел IV.
Отвличане и противозаконно лишаване от свобода
Защото на практика точно това са направили с теб. Дори и заложник си била, щом са искали откуп във вид на закупуване

Потребител:

Е, чак до лишаване от свобода не успяха да стигнат, но действията им определено бяха безумни. Като за начало те изтъпанчват пред едно огледало и те питат тържествено какво виждаш. При смънкания ми отговор, че виждам нормални неща за 38 годишна жена (постарах се да звуча скромно Mr. Green), женицата възкликна „И това намирате за НОРМАЛНО???“, при което двойната й кожа под брадичката потрепери възмутено Shocked… И така, в подобни шеги и закачки относно отвратително занемарената ми външност премина почти цялата демонстрация на въпросния продукт. Останалата част беше обсъждане на финансовите ми планове и възможности, като бях притисната буквално в ъгъла да дам изчерпателен и задоволителен отговор, защо не желая на мига да капарирам чудодейния продукт.
Пиша всичко това, за да имате едно наум, ако се озовете на въпросното място, гледах още десетина заблудени души като мен в чакалнята, които не бяха съвсем наясно какво им предстои…но пък нали от името на приятелка им се бяха обадили…Отидете, проверете, ако ви се обадят, но не подписвайте нищо и не давайте никакви лични данни. Нещо, което всячески се опитват да ви склонят да сторите.