Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Община Варна провежда антиСПИН кампания

От тридесет и една години в третата неделя на месец май светът отбелязва Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН техните семейства и близки. Тридесет и три милиона души в света живеят с ХИВ/СПИН и имат нужда от подкрепа и лечение. Предубежденията, невежеството и дискриминацията са сред най-значимите фактори поддържащи световната HIV епидемия и влошаващи живота на хората с ХИВ/СПИН. Темата на тазгодишната кампания: «Да задържим ХИВ в светлината на прожекторите»  отразява спешната необходимост да се гарантира, че ХИВ и СПИН няма да отпаднат от дневния ред на международната общност.
Община Варна
организира АНТИСПИН кампания
от 17 до 22 май
Кампанията включва:
1.    Информационни пунктове и мобилни медицински кабинети за анонимно и безплатно изследване за ХИВ:  – дирекция „Превенции“, община Варна, Градски превантивен клуб към дирекция „Превенции“, Регионална здравна инспекция, Фондация „SOS – семейства в риск”, Сдружение „Съучастие”, Фондация „И“, АСМБ, БМЧК, Фондация „Център за социално – екологични практики“:
–  на 17 май от 17 до 20ч. на пл. Севастопол;
–  на 18 май от 17 до 20ч. на пл. Севастопол.
2.    Информационни кампании:
–    в 7 варненски гимназии – дирекция „Превенции“;
–    в 2 университета –дирекция „Превенции“ и  Асоциацията на студентите медици – Варна;
– в две средношколски общежития – Фондация „ Център за социално- екологични практики“.
3. Обучения на социални работници – дирекция „Превенции“ и Консултативен съвет по превенция на ХИВ/СПИН.
4. Възпоменателна инициатива в памет на загиналите от СПИН и за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН: на 18 май в 19 ч. в градинката на пл. Севастопол– дирекция „Превенции“- община Варна, Градски превантивен клуб към дирекция „Превенции“, Фондация „ЦСЕП“, БМЧК, АСМБ.
barometar.net