Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2020
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558
USDUSD11.7817
GBPGBP12.1793
CHFCHF11.8484

Анкета

Приемате ли строгите мерки, които прилага държавата в борбата с коронавируса?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Приключва ли политическата кариера на Красимир Янков?

Както се очертава стремглавата политическа кариера на момчето от Стара Загора, Красимир Янков ще приключи скоропостижно. След като от търговски представител на бира „Загорка“, той се издигна до началник на кабинета на министър Петър Димитров, последваха ужасяващи ходове на Янков. След като бе избран за организационен секретар на БСП, той скандализира структурата на партията в Бургас. Социалистите от морския град излязоха със специална декларация, че не желаят да виждат повече Красимир Янков, защото всява интриги. Във Варна Янков влезе в открита война с местния градски лидер Борислав Гуцанов. Тази война приключи безславно за Янков, който след като стана депутат започна да се изживява и като кадровик. Неговият приятел Пламен Стоянов, който има хотел /където се говори че отсядат висши кадри на БСП/ не успя да стане шеф на ВиК, въпреки упорството на Янков. От своя страна Борислав Гуцанов, който е опитен в апаратните игри, остави Янков сам да консумира провала на БСП на местните избори и евроизборите. Невключен в Националния предизборен щаб, Красимир Янков не си мръдна пръста на евроизборите, а БСП регистрира огромна загуба във Варненска област. Засега покровителството на Димитър Дъбов и Асен Димитров, по прякор Дебелия /човек на Моника Станишева/ спасява Красимир Янков да не изхвърчи и от Изпълнителното бюро на партията, но според анализатори това е въпрос на време.

За капак  Красимир Янков заяви в предаването на Люба Кулезич „На светло“, че насилственото преименуване и гонене на етнически турци по времето на Тодор Живков не било форма на етническо прочистване. Социалистите бяха силно изненадани от тази солова изява на Янков и от „Позитано“ 20 не се ангажираха с позиция дали казаното от него е и становище на партията. За втори капак протежето на Красимир Янков, областният шеф на БСП Цонко Цонев се забърка в далавери със земеделски земи и многократно бе обвинен от Румен Петков, че като шеф на „Напоителни системи“ краде тръби.

В заключение – ако се анализират политическите ходове на Красимир Янков, провалите на организационно ниво, загубените избори, личните вражди, огромното му его и самонадеяност се налага следния извод: Ако за пореден път амбициозното момче от Стара Загора не успее да си намери покровители във висшите етажи на БСП с кариерата му е приключено. Защото човекът, който го лансира в БСП-Варна Аврам Тодоров не иска да чуе за него, Петър Димитров е извън политиката, а Димитър Дъбов е с разклатени позиции на Позитано. Остава му Асен Димитров, приятелят на Моника Станишева.

 www.barometar.net