Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Борисов иска стабилен кабинет след вота

Да има стабилно правителство след предсрочните избори на 5 октомври, пожела лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при на откриването на новия рудник „Върба-Батанци“ в Мадан. „Добре, че си отидоха“, коментира той бившите управляващи и изрази надежда бъдещият кабинет да реши проблемите, иначе по думите му „зимата ще е катастрофа“. „Сринаха всички системи, самите те се разпаднаха като коалиции, като партии, псуваха се в парламента. Какво ще предложат на своите избиратели сега, ако дойдат на власт? Ще отворят „Белене” ли? Година и два месеца не го пуснаха. Ще започнат „Южен поток” ли? Орешарски и Стойнев казаха, че са го спрели. Ще правят 7 блок на АЕЦ „Козлодуй”, с какви пари?”, попита Борисов.

Според него се оценява това, което от ГЕРБ са направили. „За съжаление, сега всички проекти са спрени, програмите са спрели. Надявам се поне това служебно правителство да започне, за да може бързо след това да ги възстановим”, коментира още той, цитиран от „Фокус“. Преди една година тук нямаше какво да работите, а днес с откриването на рудника „Върба-Батанци” разкриваме над 150 работни места, които до края на годината ще станат 200 и ще се увеличават още, се обърна Борисов към миньорите.

Той подчерта, че само за последната година от управлението на ГЕРБ неговото правителство и икономическият министър Делян Добрев са отдали над 80 такива концесии, чрез които са разкрити хиляди работни места и от тях на година държавата е печелила по 190 млн. лева.

„Докато ние сме направили това, другите партии са закривали рудници както този през 1990 година, защото бил наводнен. Много искам някой ден старите партии да обяснят, ако ние сме управлявали четири години, те за 24 години какво направиха и кой и кога ще понесе отговорност за стореното”, каза още Борисов пред миньорите. Председателят на ГЕРБ пожела на миньорите здраве и концесионерите да им дават повече заплати. „И Мадан, и Рудозем да влязат в „А” група”, пожела им още Борисов.