Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Войната в БСП-Варна вещае катастрофа на изборите. Корпоративният вот отива при ГЕРБ и Бареков

Няма как БСП-Варна да се представи добре на парламентарните избори. Не може Асен Дебелия да е шеф на „тайния щаб“ на областната структура и изборджийските „бригади“ да не заприличат на рекетьори на своднически мрежи. Няма как това да не отблъсне традиционните избиратели на БСП. Колкото и да се опитва Борислав Гуцанов да привлича пенсионерите по клубовете, усилията му са обречени. Войната между него и Красимир Янков вещае катастрофа на изборите. Големият бизнес в „морската столица“ не се интересува от бесепарите. Корпоративният вот отива при ГЕРБ и Николай Бареков. Нещо повече. Бареков се изхитрява да дръпне дори стари общинарски мрежи чрез поставянето на Георги Ковачев, син на бившия шаф на служба „Полиция“ в РДВР-Варна, Сашо Ковачев. Случайно ли Павлин Павлов, о.р. майор от ДС и НСС, се беше паркирал срещу ФКЦ в 12 часа в събота и подпитваше – „Моят Жоро Ковачев видяхте ли го?!“.

В същото време даже пенсионираните десари бягат от БСП-Варна. Отиват при „фронтоваците“. Независимо от идиотията им да поставят бургазлия за водач на варненска листа. Това е показателно. Всички стари играчи напускат потъващия кораб на БСП в „морската столица“. Нови не се виждат. Гуцанов изглежда уморен. Неговите момичета от щаба вече търчат. И? Как ще предотвратят мръсните схеми с преференциите? Заверата срещу Анелия Клисарова е наредена. Гадното за нея е, че дори хората на Гуцанов напират да се цака срещу нея, защото третото място никак не е сигурно. Боби Гуцанов може да се смята за депутат, ако е втори. Иначе може да изгори. Ако се надява, че заради него ще прелеят гласчета от други избирателни райони, лъже се. Димитър Дъбов и Евгений Узунов само чакат сгода, за да го натирят от София, където се инсталира с толкова напъни след скандален арест. Станишев и Мониката проводиха Асен Дебееля да спасява Красимир Янков, показвайки, че са отписали Борко Гуцанов, след като Мишо Миков пренареди листата във Варна.

Асен Дебелия може да е всякакъв, но не се спира пред нищо, когато става дума за мръсни трикове в изборджийските баталии. „Тайният щаб“ в хотела край „Иванчов хан“ вече е под пара. Чакат се „бригадири“ от София и областта. Боби Гуцанов не разполага с такъв ресурс. „Момчетата“ може и да му отпуснат хора, но ще е само за изборния ден. Дотогава ще трябва да се оправя с девойките от щаба. Отсреща е цяла армия от изборджии, които вече шетат из областта, за да мотивират червените избиратели да рисуват „чавки“ за техния човек. За Гуцанов ще остане съмнителната утеха да събере беловласите бесепари на Пантеона за 9-и септември. И? Кой ще уплътнява мрежите по секциите? Откъде и от кого ще се набави ресурс? Докато Янков и Гуцанов си ги мерят, гербаджиите и хората на Бареков си плетат кошничките. Ами Волен Сидеров – защо ли го забравят местните червени влъхви. „Атакистите“ вече бачкат здраво на терена. Как го каза В.С. – уважавал „комунистическия идеал“. Какво излиза – Бареков, „фронтоваците“ и „атакистите“ ще точат електорална кръвчица от БСП-Варна.

Войната между Гуцанов и Янков не е единственият кахър на червените във Варна. Ангел Найденов е слаб водач. Невзрачен. Мухляв. Усукващ се. Класически „мъж под чехъл“ – кавичките са задължителни. Анелия Клисарова е разколебана. Уморена. Уплашена заради интригантския вътрешнопартиен пласмент, че щели да я подпукат с компроматни атаки. Вътрешнопартийни врази, които залагаха на Данаил Папазов като втори в листата от гражданската квота, вече диплят, научаваме, „компроматите“. И не иде реч само за активностите в МО на „девойката“ от кръга на прословут играч като Дидо Дънката. За някакви „пионерски лагери“ подмятат жлъчно остатъчни ченгета в БСП-Варна. Какво излиза – първите четирима в листата: Ангел Найденов, Анелия Клисарова, Борислав Гуцанов и Красимир Янков ще бъдат под постоянен обстрел от вътрешни врази и външни душмани. Лошо. БСП-Варна е пред изборна катастрофа.

bgsniper.com