Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 13.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Емил Радев: Варна заслужено стана Европейска младежка столица 2017

Изключително съм щастлив, че обединените усилията, които положиха младите хора, Община Варна, неправителствените организации и всички други, които активно се включиха в работата по кандидатурата на града, доведоха до тази чудесна новина за Варна и България. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев по повод обявяването на град Варна за Европейска младежка столица за 2017 г. Решението бе взето след оспорвана надпревара с още три европейски града: Кашкайш (Португалия), Галуей (Ирландия) и Перуджа (Италия). Българският евродепутат от ГЕРБ Емил Радев  поздрави екипа, работел по кандидатурата на Варна, както и кмета Иван Портних, за победата. „Още веднъж беше доказано, че когато всички работят заедно – централна и местна власт, заедно с евродепутатите, гражданите и неправителствени организации, се постига победа. Сега градът ще има уникалната възможност да сподели с Европа опита си в развитието на успешни младежки политики“, допълни той.

Темата на кандидатурата на българския град е социалните иновации и предприемачество в контекста на младите хора в Европа и тяхното активно включване в гражданския и политически живот. Според независимото жури от международни експерти по въпросите на младежта, проектите и дейностите, представени в кандидатурата на Варна, ще допринесат значително към повишаване ангажираността на младите хора не само в правенето на политики, но и в развитието на проекти  по теми като образование, социално приобщаване, младежко участие, заетост и доброволчество.

На 12 ноември 2014 г. Емил Радев организира съвместно с община Варна кръгла маса „Активна младеж чрез социални иновации“ в Европейския парламент в подкрепа на кандидатурата на града. Участие в нея взеха кмета на община Варна Иван Портних, представители на неправителствени организации и евродепутати от целия политически спектър. Специален гост на събитието беше българският еврокомисар Кристалина Георгиева. Подкрепа за каузата оказа и министър-председателят Бойко Борисов в писмо до кмета на Варна Иван Портних, представено по време на кръглата маса.

barometar.net