Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Иво Югов пред вестник Шоу: Кой лансира фалшиво пеещия Мирян в X-Factor?!

Писателят Иво Югов не за пръв път коментира тв риалита с безпощадно лично мнение. Собственикът на сайта www.barometar.net сподели свои подозрения пред репортер на „ШОУ” за нагласени есемеси в полза на Мирян от „Х-фактор”.

Г-н Югов, казахте ми, че според вас на всички зрители вече било ясно, че изпълнителят Мирян е лансиран да продължава напред в шоуто. Защо мислите така?
– Ами не е ли ясно, че първо, заради момчето с пластмасовата усмивка бяха погазени правилата на тв формата и как Мария Илиева си го прибра в отбора?! Освен това, не е ясно кой праща толкова много SMS-и за Мирян?! – Може би има богата рода, наел е 1000 човека, които постоянно да пращат SMS-и за него?!… .

– Не допускате ли, че хората може би просто го харесват?..
– Не! Момчето не може да пее, журито постоянно го критикува, но Мирян продължава напред и заради него отпадат участници с безспорен талант. Това не е ли очевадно?! В негова „чест” отпаднаха безспорни таланти като Кристина и триото „Seet16”, на които Мирян може само да им диша прахта! Не е ли показателно колко хората „харесват” Мирян, щом като на страницата на шоуто във Фейсбук изригна огромна вълна на недоволство срещу „пластмасовия певец“?! Не само аз, но стотици зрители се учудват, че, въпреки очевадната липса на талант, Мирян продължава, за сметка на много по-добри от него певци.

Продуцентът Маги Халваджиян в типичния си ироничен стил, написа: „Пред дома ми в момента има около 10 000 разбунтувани зрители с плакати!. Човек не знае да се смее ли, да плаче ли от тези глупости. Да се смее на абсурдните новини и заглавия, които ни заливат денонощно, или да плаче, защото истината в България се превърна в най-дефицитното нещо!“. Попитах Халваджиян докога ще лансират Мирян, но отговор не получих. И няма и да получа.

А много бих искал да знам и защо няма нотариус при събирачите на пари от SMS-и и защо зрителите не виждат за кой участник колко SMS-а са изпратени? Няма да получа и отговор на въпроса защо трябва да плащаме, за да подкрепяме таланти? На продуцентите не им ли е достатъчно да печелят от реклами, че искат да печелят и от предпочитанията на зрителите?

Друг е въпросът, че тези таланти, след приключване на шоуто, обикновено не получават обещаното бъдеще в музикалния бранш. В най-добрия случай се „уреждат” да пеят по кръчми или в молове, но кариера не се случва. Остават им приятните изживявания, че два месеца са пели пред публика и са ги давали „на талавизора”. Мимолетна слава! От шоуто печелят пари продуцентите, а зрителите се обогатяват духовно, когато се наслаждават на добри изпълнения. В случая, като се появи лансиран типаж като Мирян – наслаждението от шоуто изчезва и на негово място се настанява негодуванието.

Попитах Боби Ваклинов от „Господари на ефира” няма ли да връчат „Златен скункс” на Мирян за лошо пеене, но и от него отговор не получих. Няма и да получа. Уважаваният от мен Маги Халваджиян е продуцент и на „Господарите”. Има си хас, Боби Ваклинов да ухапе ръката, която му дава хляб!

А неспирните комплименти, с които журито залива участниците в X-Factor са само прах в очите им! Защото утвърдените Любо и Мария Илиева са изградили кариерите си, нищо не им пречи да славославят младите таланти, но много добре знаят, че бъдеще за Кристина, Славин, „Seet16” и другите, в България няма! Това е горчивата истина! Интересно къде са музикалните ни продуценти, които би трябвало да лансират младите ни таланти?!

И докога в нашата попмузика ще властва стилът от 60-те години – на монотонни, провлачени песни, без никакъв живец?! Все едно слушаме младата Йорданка Христова, която през 60-те и 70-те години на миналия век беше модерна, но днес сме 2014 г. Очевидно и в Музикалната академия няма кой да научи младите певци, че този до болка омръзнал стил на пеене е демоде и по света има и други стилове.

Подготви: Еми МАРИЯНСКА
blitz.bg