Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Иван Портних: Обновяване и изграждаме 30 нови детски площадки в квартал „Владиславово“

„Предвидили сме цялостна подмяна на настилките на алеите, пълно възстановяване на спортните игрища, нов открит детски комплекс, поливна система за тревните площи, ново осветление. Безспорно нужни са и камери, защото, за съжаление, доста от новите неща, които реализираме, стават обект на вандалски прояви“, заяви кметът на Варна Иван Портних, който посети обекта. Паркът е разположен на площ от 34 дка, а за обновяването му са планирани около 600 000 лв, осигурени от бюджета на града. Отделно 100 000 лв ще бъдат вложени в нов детски комплекс, който да отговаря на нуждите на района. Ремонтът ще приключи до 3-4 месеца, като идеята е на финала паркът да бъде превърнат в привлекателно място и за активно спортуващите, и за малките деца, и за хората, които искат да си почиват в по-тихи кътове.

„Във Владиславово живеят много млади семейства, затова сме предвидили обновяване и изграждане на 30 нови детски площадки, част от амбицията ни за рехабилитация на 230 детски площадки в града, обясни кметът. Иван Портних припомни, че предстоят още инфраструктурни промени в района – пълна рехабилитация на бул. „Константин и Фружин“, бул. „Янош Хуняди“, вторият етап на бул. „Трети март“.

„Ремонтът на парка е една от стъпките ни по възстановяване на зелените площи в града. Първият етап от рехабилитацията и в Морската градина започна, върви проектиране на новия парк във Възраждане, надявам се през есента да са готови проектите и да можем да започнем работа и по него. Успоредно с това напомням, че намерихме един стар паркоустройствен план от 2003 г. на Аспаруховия парк. Там също вървят процедури по одобряването му и тази важна зона предстои да бъде възстановена“, каза Иван Портних.

„Истината е, че за последната година и половина тук се случиха повече неща, отколкото за предните осем. Това е показателно за добрата работа на община Варна“, каза Неделчо Михайлов, районен кмет на Владиславово. Кметът Иван Портних съобщи още, че в бюджета на Варна е планирано и разширение на бул. „Цар Освободител“ в подхода му към ул. „Вяра“, с цел изграждане на трета лента за завой. „Този проект ще го реализираме т.г., предвидени са отчуждителни процедури, които напредват. В последствие се планира този пътен възел да бъде решен като голямо кръгово, за да може да се облекчи в по-висока степен движението в този район на града“, допълни кметът.

live.varna.bg