Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Юлий Москов: Къде са милионите на „Протестна мрежа“ от „Америка за България“?

„Не е изненада, че „Протестна мрежа“ реагираха като ужилени, след като прокуратурата започна проверка на доходите им“, каза пред ПИК журналистът Юлий Москов. Потърсихме го за коментар относно наглото държание на протестърите след като прокуратурата стартира проверка на доходите им. В поредица от пасквили Асен Генов и кликата му се опитват да атакуват компетентните органи, защото явно се страхуват от резултатите от проверката, която ще им бъде направена. Един от най-злостните пропагандатори е търговецът на садо-мазо продукти Николай Стайков. Паниката на него и на колегите му е, че НАП ще надникне в доходите им.

Главният редактор на в. „7 дни спорт“ направи сравнение между финансирането на медите и това на съмнителната организация. „Вестниците се финансират от читатели, които отиват на будката, дават пари и си купуват вестник. Вестниците също така се финансират от своите рекламодатели. Също се отнася за информационните агенции в интернет, за радиата и за телевизиите. Така че въпросът за финансирането на медиите е кристално чист и ясен. Всичките тези медии плащат данъци, извършват им се ревизии от националната агенция по приходите и т.н. Така че ако някой попита ние от къде сме финансиране, значи е глупав човек“, категоричен е Москов.

„Това е един нелеп начин да се прехвърли и да се сподели вината, защото за разлика от нас медиите такива като „Протестна мрежа“ и „Зелената мафия“ нито са данъчно регистрирани, нито им е правена данъчна ревизия, нито имат финансови одити и за тях не се знае от къде получават пари, защо получават пари и колко са тези пари?“, посочи журналистът. И продължи: „Става ясно, че говорим за едни огромни суми. Видя се, че „Протестна мрежа“ получава милиони от фондацията „Америка за България“. Как са изразходвани тези милиони никой не знае. За добро ли са изразходвани, за лошо или за лично облагодетелстване? „Протестна мрежа“ не казват нищо“.

Москов даде и пример. „Един от най-първите хора на организацията Теодор Михайлов не работи от години. Следователно няма постоянен трудов доход. Това е човек със семейство и две деца. Първият въпрос, който възниква е как издържа това семейство и тези две деца, като няма официални доходи? И втория въпрос, който е много по-тревожен – веднага след като спряха протестите той продължава да няма трудови доходи, а си купи апартамент в София. С кои пари го купи този апартамент? Това някакво магьосничество ли е?“, пита Москов.

„Съвсем ясно и точно ние можем да кажем, че това са подривни структури, които получават пари, за да разрушават обществото и държавността. Да възпрепятстват нормалното развитие на нашия живот“, заяви още Москов.

Той коментира пред медията ни и скандалите със „Зелената мафия“. „Там случката е абсолютно същата. Двете организации са от едно котило – зелените, протестърите, всичките. Видя се, че езерото „Сребърна“, което е един световен биологичен и природен феномен, се отравя от изхвърлянето в него на фекалии. И в същото време в медиите излязоха цифри, данни и документи, че „Зелената мафия“ е получила 30 милиона лева за езерото „Сребърна“, за да прави мониторинг и какви ли не други лъжи, на които дори не обръщам внимание. Безочливо е такива хора изобщо да говорят в публичното пространство. И аз много е надявам и много държа прокуратурата да извърши една много сериозна проверка и да ги изпрати в съда. Защото това са хора, чието място е в съда. За мен те трябва да отидат и в затвора. Но не може когато езерото „Сребърна“ умира от фекалии тези хора да са получили 30 милиона лева за това езеро“, завърши Юлий Москов.

pik.bg