Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Варна – с нов онкологичен център в УМБАЛ „Св. Марина“

Новият онкологичен и лъчетерапевтичен център в УМБАЛ „Св. Марина“ бе открит днес, в присъствието на премиера Бойко Борисов, министрите Лиляна Павлова, Петър Москов, Красен Кралев, на кмета на Варна Иван Портних, ректора на Медицинския университет проф. Красимир Иванов , областния управител Стоян Пасев и др. Центърът е изграден със средства по ОП „Регионално развитие“, на стойност 18 млн. лв., и съфинансиране от болницата – 1,2 млн лв. Високотехнологичната апаратура в него може да се използва при лечение на пациенти със заболявания, налагащи лъчелечение.„Нека оттук излизат излекувани хора“, пожела премиерът Бойко Борисов след водосвета. Той допълни, че министрите имат неговата пълна подкрепа, за да реализират всички реформи, които водят до подобряване на качеството на здравеопазването у нас.

„С новия център болницата има един завършен модерен комплекс за лечение на онкологични заболявания. Заедно с апаратурата в УМБАЛ „Св Марина“, която откриваме днес тук, с осигурената технология за София, както и киберножът за Пловдив, ние изпълняваме целта на правителството да осигури пълноценно лечение в България, за да спрем този тъжен керван от болни към Турция“, заяви министърът на здравеопазването Петър Москов.

„Радвам се, че днес откриваме резулта от един тежък и сложен проект по оперативна програма „Регионално развитие“, който бе перфектно изпълнен и управляван от екипа. Част от него бе реализиран по време на първия мандат на правителството на Бойко Борисов – когато утвърдихме ресурса от 340 млн. лв. от програмата за инфраструктура в здравеопазването. Част от тези средства са и в този проект. Оттук нататък МРРБ, чрез програмата „Региони в растеж“, ще продължи да подкрепя реформата в здравеопазването, която извършва министър Москов – над 160 млн. лв., например, са предвидени за специализирана техника в спешната помощ“, каза Лиляна Павлова, министър на МРРБ.

live.varna.bg