Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Убиецът на Хюлия призна вината си

Hulia-studentkaПо съкратената процедура тръгна днес делото за убийството на Хюлия Маджар във Варненския окръжен съд. Обвиняемият Иван Тодоров призна всички факти и обстоятелства, посочени в обвинителния акт, което означава, че признава и вината си. Обвиняемият може да получи до 30 години затвор. Няма да бъдат разпитвани свидетели по време на процеса, а обвиняемият поиска да даде обяснения при закрити врата заради интимни подробности, които ще разкрие с показанията си. В обясненията си пред съда Тодоров по-късно разкри, че е бил раздразнен от Хюлия, защото отказала да прави секс с него.

Родителите на жертвата Назми и Редмие Маджар бяха конституирани като частни обвинители и предявиха граждански искове по 150 000 лева за всеки един от тях. Според адвоката им – бившият депутат Павел Димитров, близките на Хюлия са против съкратения ред на процеса. Те смятат, че подсъдимият няма да получи справедливо наказание.

Днес залата на съда се оказа тясна да побере всички желаещи да присъстват и много от тях не успяха да влязат вътре. При влизане в залата на обвиняемия Иван Тодоров майката на Хюлия се разплака.

blitz.bg