Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Интервю

Павел Христов: От ГЕРБ винаги обещаваме и изпълняваме реални неща, Варна е пример за това

pavel_hristovГ-н Христов, какъв ще бъде ефектът от внесеният от вас и колегите ви от партия ГЕРБ законопроект за изменение и допълнение на Закона за движение по пътищата?

Очакваме да постигнем превантивен ефект с корекцията, която предлагаме в Закона за движение по пътищата /ЗДП/, а именно увеличаване на глобата от 20 и 30 лв. до фиксиран размер от 200 лв. за паркиране в паркове, детски площадки и тротоари. В момента сме свидетели, особено в големите градове, че градинките и тротоарите са се превърнали в непреодолими препятствия за пешеходците. От една страна ЗДП казва, че пешеходците са длъжни да вървят по тротоарите, но от друга – те са заети от автомобили и се стига до постоянни конфликти между шофьори и пешеходци. Идеята ни с увеличаването на глобите не е свързана да запълваме бюджети, а чисто превантивно хората знаейки, че глобата е висока да не паркират на забранените места. Така ще се освободи място за движение за майките с колички, за възрастинте хора и за другите пешеходци.

Наближават местните избори и изборите за президент. Каква е готовността на структурите на ГЕРБ във Варненска област за тях?

От партия ГЕРБ винаги имаме готовност за участие в избори, структурите ни са в добро здраве и са готови за предизборна кампания. Мисля, че организационно няма да имаме проблеми, но зависи и каква ще бъде кампанията. Както всеки път ние ще водим позитивна кампания, с ясни ангажименти и изпълними обещания. Надяваме се, че в кампанията ще има феърплей, но за съжаление това не се случва. Срещу партия ГЕРБ винаги се води негативна кампания, но ние сме подготвени за това и няма да изневерим на стила си да водим позитивна кампания.

Има ли нови послания в кампанията на ПП ГЕРБ, които може да споделите за нашите читатели?

Най-доброто послание според мен са резултатите, които сме постигнали, откакто кмет на Варна е Иван Портних. Сами виждате как се реконструират обекти в града, които години наред бяха забравени – Двореца на културата и спорта, Юнашкия салон, ключови булеварди в града.
Проблемът с местата в детските градини беше решен, работи се активно по реновирането на детските площадки в града. Смятам, че най-ясните ни послания ще бъдат- свършената работа и какво предстои оттук нататък. Варна заслужава да има активен кмет, виждате как динамично работи Иван Портних и аз съм оптимист за бъдещето на града. От ПП ГЕРБ винаги сме обещавали реални, изпълними неща, защото да хвърляме прах в очите на хората не е в нашия стил. Така че работа, работа и само работа – това е нашето най-важно послание, което отправяме към варненци.

barometar.net