Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Премиерът се намеси и оръжейниците в Иганово започват работа

Borisov_parliamentЛично премиерът Бойко Борисов е разпоредил площадка Иганово на ВМЗ Сопот да заработи скорострелно. Министър-председателят се ядосал, че държат толкова време оръжейниците далеч от цеховете, откъдето се изготвя и изпраща готовата продукция. Той е дал нота още другия понеделник 800-те работници да възстановят дейността си, иначе има реална опасност най-голямата на Балканите оръжейница да закъса с поръчките и да няма пари за заплати. В завода се е получило писмо от Окръжна прокуратура Пловдив, че от днес започват да се правят заграждения около взривения цех. Там разследващите ще продължат своите действия. До седмица Иганово ще заработи. Междувременно също от днес екипи специалисти ще обходят наново всички цехове на площадката, за да прегледат отново за безопасността на хората и да подготвят помещенията за работа.

„Заради тази реакция КТ „Подкрепа” оттегля заявеното си намерение да протестира безсрочно от утре и да блокира подбалканския път София-Бургас. Благодарим лично на премиера Бойко Борисов за реакцията му и за загрижеността му към нашите проблеми. На пътя щяха да излязат на безсрочен протест над 1500 работника”, заяви пред БЛИЦ заводският лидер на синдиката Димитър Атанасов.

Днес той и хора от синдиката са в столицата на среща с държавни представители. Очаква се да обявят, че искането за оставката на икономическия министър Божидар Лукарски вече не е в сила. Както БЛИЦ първи съобщи, в рамките на месец Иганово гърмя два пъти. Бяха взривени помещения с боеприпаси, за щастие, нямаше жертви. До днес няма обявен виновен, разследващите работят по основна версия злоумишлена човешка намеса.