Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Интервю

Чавдар Трифонов: Костов е слаб политик, Борисов е оцеляващ, Иван Портних – амбициозен

Chavdar-TrifonovВтора част на интервюто с мениджъра и кандидат за кмет на Варна Чавдар Трифонов:

Иван Костов

Голямо име, голям държавник, но слаб политик. С него са свързани едни от най-противоречивите действия в новата ни история. За мен след Виденовата зима, трябваше човек като Костов, който да даде началото на един период, който страната продължава и до днес. През 1997 г. бях убеден, че Костов и партията му могат да донесат голямата разлика за България. Те я донесоха, но тази промяна беше съпроводена с много лоши практики, така че оттам нататък кое е истина, кое не- не знам, но е факт, че той стабилизира държавата и затова смятам, че е голям държавник.

Бойко Борисов

Невероятен политически инстинкт. Оцеляващ. Невероятен индивидуалист. Явление в българската политика.

Цветан Цветанов

За г-н Цветанов нямам особено мнение, какво да кажа? Полицейщина.

Ахмед Доган

Много комбинативен политик. Факт е, че успя да направи тази партия и да я установи, като незаобиколим фактор в българската политика. С днешна дата Доган изглежда, като политически гений, дали е зъл или добър ми е трудно да преценя. ДПС намериха своята ниша – някъде по средата между това да са етническа и българска партия, но лично за мен тази партия не трябва да функционира, както го прави в момента.

Делян Пеевски

Голяма част от мнението ми за него е съставено от публикации в медиите. Символ на модела „Кой“.

Данаил Папазов

Мениджър, познаваме се от много години. Добър ръководител на Пристанище Варна, но за съжаление не влезе по най-подходящия начин в политиката. Разбирам, че е много вероятно да се кандидатира за кмет на Варна и му пожелавам успех. Надявам се, че участието му в предизборната кампания да е достатъчно, за да зададем теми и да наложим професионален дебат върху тях, от който Варна да спечели.

Иван Портних

Млад, амбициозен, нерешителен. Човек, който не може да промени модела, заради товара, който носи. Най-голямата му грешка е, че въпреки, че има опит в управлението, не можа да направи най-важното – силен екип, който да осъществява и най-смелите и хубави идеи.

Чавдар Трифонов

Ново лице във варненската политика. Човек, който може да донесе промяната

Варна

Дом. Кауза. Бъдеще

Европейския съюз

Огромен проект, в който България има своето несъмнено място. Въпросът е че вместо да отива към по-голяма консолидация и федерализация върви в обратната посока.

Русия

Винаги с Русия, но никога против нея. Но без да я допускаме в собствената си политика и интереси, нещо което България много години е загърбила. Трябва да имаме собствените си интереси, да ги отстояваме – няма нужда да се противопоставяме на Русия, ние сме близки, славянски народи. Във Варна и цялото Черноморие руснаците са голям инвеститор, така че винаги са „добре дошли“, но не могат да диктуват политиката на България.

Семейството

Сърцето ми е там. Душата ми е там. Работата ми е навън.

Любовта

Двигател. Хубаво е да я има, хубаво е да се чувстваш обичан и подкрепян. Много хубаво е да обичаш и е най-хубаво, когато е споделено. Любовта е силен мотиватор, за всичко, което правиш в живота си.

Мечтите

По-добър живот за всички, най-вече за дъщеря ми и осъществени цели.

Омразата

Няма я. Много рядко мразя и дори в някакъв момент да се появи толкова силно негативно чувство, то много бързо изчезва от мен

Завистта

Част от живота, нещо, която сериозно ни пречи да вървим напред. Не ми е позната, но съм свикнал да живея с много завист около себе си.

Бъдещето

Труд и успехи

Иво Югов

www.barometar.net