Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Хейтъри по български….или как да оплюем всичко хубаво по варненски !

Ivan-velislavaХейтърството е навсякъде около нас, във всички сфери на живота ни. В политиката, в изкуството, в социалния живот, в спорта. И това което е характерно за българския модел в хейтърството е, че във всичко се вкарва …политика. Снощи , българския национален отбор записа шеста победа в Световната лига, след като надви 3:0 Куба във Варна. Страхотно нали, един от онези моменти в които всички се чувстваме ,,българи юнаци“ . Да ама не! Един куп медии и медийки, вместо да разпространят тази прекрасна новина за поредното българско спортно постижение и да покажат еуфорията в залата в която бе мача, пристъпиха към откровенно и грозно хейтърство и оплюване.Не, че има какво да се оплюва, зала Конгресна на Двореца на културата и спорта Варна бе завършена и прекрасна, бе пълна с страхотна публика, а родните ни волейболисти се представиха страхотно. Но , има политика , политически опорни точки нали. Без значение е , че Варна прие този световен спортен форум с страхотна ремонтирана нова зала. С ремонтирани булеварди и тротоари, с цветни алеи и градинки, с нови автобуси, с работещи шадравани , с измити улици , с едно ново и красиво лице. Това е без значение, важното е опорните точки да се спазват…и да се плюе. Да се плюе грозно, политически ориентирано и нагло.

И така, вместо репортажи за волейбол, четем текстове как кмета на Варна си правил ПиАр , бил там със съпругата си и благодарял на правителството и премиера за финансирането на залата. Ами къде да е? При такова спортно събитие от световен мащаб , след месеци хейтърство и теории как залата нямало да стане , най-нормалното е кмета да е там. И да изживее радостта от победата на волейболистите в новата зала Конгресна. И на кого да благодари ? На Лютви Местан ли ..или на Бареков ? Или пък на перхидролени хейтъри ?

Той поне бе пощаден за стайлинга и дрехите си. За разлика от спортния министър Красен Кралев, на който подробно бе обсъдено облеклото му , синьото сако, белите равери и пр. Както и жената до него. Интересно спортния министър на изложение за био зеленчуци ли трябваше да е по това време, а може би трябваше да е с анцунг и маратонки ? Интересно , как ли същите тези ,,журналисти “ щяха да ревът , ако кмета и спортния министър отсъстваха от това събитие.

Но пък и пишещите ,,журналисти“ , почитатели на платени от друг екскурзии в братска Турция трябва да си заработят надниците…и екскурзиите , и студената ,,ени ракъ“ разбира се. Че Бареков преди година ги поизпързаля малко, и сега си търсят друг…стопанин.

Не всичко е политика уважаеми ,,журналисти“ . Има неща , които не бива да се опорочават. Като страхотните спортни победи на български спортисти. В такива победи няма политика. Има много труд на спортистите, талант, спортен хъс и желание за победа, има дух. И на нас българите, те ни носят малкото поводи за радост и гордост.

ovarna.bg