Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Строителството на стадион „Варна“ започва през август

Stadion-varnaПродажбата на част от общинските земи в Спортен комплекс „Варна“ върви към финал. Дружеството е сключило предварителен договор за покупко продажба на 14 декара от близо 17-те, за чието търгуване Общинският съвет даде съгласие. Теренът край пътя за „Виница“ е закупен от веригата „Кауфланд“, която планира да построи хипермаркет в района. Парцелът е изтъргуван на много добра цена, като се очаква договорените средства да бъдат преведени през август, научи Varnautre.bg. Тогава трябва да започне и стротелството на стадион „Варна“.

Вече е започнало и разчистването на парцела, който попада на територията на старото футболно игрище. Съборена е и дървената борса, видя репортер на Varnautre.bg.

Очакванията са парите от сделката да покрият разходите за грубия строеж на стадиона, който според изпълнителния директор на Спортен комплекс „Варна“ Марин Митев възлиза на около 28 млн. лв. Припомняме, че актуализираният проект за съоръжението предвижда то да бъде с капацитет за 22 000 зрители и да има 3-етажен подземен паркинг за 1500 коли.

За изграждането на стадиона и паркинга ще се използват около 80 от 154-те декара общинска земя. 14 дка са отредени за зелени площи и трафопост, а останалите 60 дка са предвидени за развиване на бизнес. Именно част от тях са 17-те декара, одобрени за продажба. Останалите 43 дка от площите за бизнес няма да бъдат продавани, а върху тях ще бъдат изградени бизнес-център и търговски обекти, които да помагат при издръжката на бъдещото спортно съоръжение. За неговото управление вече е регистрирано и дружество.

varnautre.bg