Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 22.02.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Тровят кучета в Града на тепетата

bezdomno kucheПловдив настръхна. Злобари масово тровят домашни и бездомни кучета, сигнализираха читатели на „Марица”. Във ветеринарните клиники в града ежедневно търсят помощ собственици на животни, погълнали отрова, установи репортерска проверка. Лекарите успяват да спасят някои от любимците, но повечето умират. Само в жк „Тракия” екипът ни преброи десетина мъртви кучета и котки, чиито трупове лежат край пътното платно. „Страшно е. Има хора, които се дразнят от всичко. Лаят на комшийското куче е достатъчен мотив да хвърлят безразборно отрова по паркове и градинки”, казват ветеринарите. И предупреждават, че е въпрос на време да пострада и някое дете.

10-годишният Дъч от породата Българско овчарско куче е последната жертва на злодеите. Животното, любимец на всички малчугани около ректората на Пловдивския университет, стана жертва в собствения си двор. На два пъти през оградата му е подхвърляна храна, напоена с отрова. Ветеринарните лекари часове наред се борят за живота му, но то умира. А собствениците на Дъч семейство Димови, както и съседите не могат да си обяснят от какво е провокирана тази жестокост към четириногото. „Той винаги стоеше вързан в двора. Когато излизахме на разходка, е бил с каишка. Беше кротичък, не е нападал никого. Съседите го обичаха, всички му носеха кокалчета, а децата идваха да се закачат с него”, разказва Йордан Димов.

На косъм от смъртта пък се размина хъскито Ричи. Докато го разхожда край Младежкия хълм, собственичката му Лина Попова вижда как 7-годишният любимец взима парче кренвирш от земята. След няколко минути животното се гърчи, а от устата му излиза пяна. В клиниката слагат Ричи на системи, правят му промивка и го спасяват. „Лекарите ми казаха, че черният му дроб е засегнат. Предупредиха ме да го пазя много, защото ако отново погълне отрова, ще е фатално”, обяснява потресената от случилото се жена.