Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Спокойно, варненски хейтъри – студена вода има за всички!

HeitarТези думи не са за хейтърите във Варна. Те са за варненци, който могат да признаят успеха на другия, да го оценят. Преди време направих поредицата „Мениджърите на Варна“ и интервюирах над 100 варненски бизнесмени. На въпроса „С какво не можахте да се преборите през годините?“, по-голяма част от тях ми отговориха – завистта. Споделиха ми, че тя е дълбоко вкоренена в хората, не може да се лекува и българите умеем да обезличаваме успехите на другите. Точно това се опитват да направят варненските хейтъри – с негативни, комплексарски коментари искат да омаловажат промяната, която се случва в града. Няма как да им се получи! Разговарям с много варненци, които се радват на новата визия на Варна, но нямат време да приказват по кафенетата и да пишат в социалните мрежи. Хейтърите, в чиито холове и спални цари тишина и смисълът на живота им се свежда до това да завиждат имат свободно време да „изливат“ злобата си. Но те не знаят, че нищо не могат да постигнат с нея, нищо няма да променят. Както написах хейтърите мразят себе си и няма как да обичат успелите, да признаят постиженията им. Варненомразците бяха готови да разпънат на кръст кмета на града за един погрешно изписан надпис по време на лазерно шоу. Истината излезе наяве /техническо лице по своя инициатива е изписало името на кмета/, но хейтърите няма да се извинят на глупостите, които надраскаха. Те нямат доблест да го направят, нямат сърца! На никого не е и нужно тяхното извинение, те отдавна живеят в измислената си реалност, където властват злоба, завист и и омраза. Да пият по една студена вода, това им казвам! И подали глави от виртуалните си хралупки да чакат следващ „гаф“! На мен ми омръзна да говоря с хейтъри! Затова, когато някой такъв започне да ме убеждава, че нищо не било направено в града, че пет нови булеварда били нищо, новият център не бил като хората, защо зарята била 20 минути, защо всичките 10 000 човека не били видели водното шоу за Деня на Варна, му отговарям: „Отиди и пий една студена вода!“ Не ми се влиза в излишни спорове.

Svetlinno-showКогато написах материал за радостта, която изпитах на 15 август за Деня на Варна при гледката на хилядите щастливи хора и станах свидетел как варненци изразяват уважението си към кмета ме обвиниха, че му правя пиар. Защо да им обяснявам на хейтърите, че пиарът е пред очите им, ще ги избоде. Да се разходят, да видят уникалния фонтан на площад „Независимост“, да слязат до Атракционната зона на Морска гара, да се порадват на цветарниците, да карат колите си по булевардите – това е пиарът на кмета. А на мен лично никой не може да ми отнеме правото да харесвам нечия работа или не.

Не че няма какво да се желае от Иван Портних и екипа му. На първо място трябва да анализира как работят заместниците му. Тодор Иванов се държи високомерно с медии и граждани, все едно /още/ е шеф на ОДМВР-Варна, не контролира общинските полицаи, които не се виждат из града да глобяват за неправилно Todor-ivanovпаркирани автомобили. Христо Иванов можеше да упражни много по-строг контрол върху фирма „Зебра“, заради чиято некадърност се пренареждаха паветата на Ларгото, Пламена Маринова можеше да бъде по-прецизна и да види  Закона за движение по пътищата, преди да подготви кметската заповед за забрана на движение на автомобили в Морската градина. Ако спечели втори мандат Иван Портних е наложително да направи промени в екипа си, който го подведе в трудни ситуации. Трябва да се справи с казуса „Чайка“, сметопочистването на града, социалният блок за роми, сагата ФК „Спартак“, трябва да видим най-накрая построен и стадион „Варна“. Преди две години кметът обеща нови инструменти на музикантите от Оперно-филхармоничното дружество, квартири за гастролиращи режисьори и актьори, ремонт на Сцена Филиал. Изпълняват ли се тези обещания? Ще има ли съвременна, многофункционална сграда за сценични изкуства в ареала на пристанището? Работа има и за кмета и за хейтърите. Но и студена вода има в изобилие.

Иво Югов

www.barometar.net