Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 13.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Оперната прима Даниела Димова спечели втори мандат като директор на ТПМЦ – Варна

Dan_Dimova_3Известната оперна певица Даниела Димова е спечелила конкурса за директор на Театрално-музикалния продуцентски център /ТПМЦ/-Варна и ще управлява ДТ „Стоян Бъчваров“ и Държавната опера във Варна още един мандат, научи www.barometar.net. Димова беше начело на ТПМЦ-Варна от 2010 г., когато отново спечели директорското място с конкурс.

Даниела Димова е родена във Варна. Завършва Държавната музикална академия в София през 1990 г. и оттогава е солистка на Варненската опера, където дебютира като Царица на нощта във „Вълшебната флейта“ на Моцарт. Даниела Димова участва в оперни спектакли, камерни концерти и рецитали не само в България, но и в Германия, Австрия, Дания, Холандия, Русия, Норвегия, Египет, Гърция, Чехия, Китай, Южна Корея и др. След спечелен конкурс през 2009 г. става директор на Варненската опера, а от 2010 г. е директор на Театрално-музикалния продуцентски център (ТМПЦ) – Варна, в който са обединени Драматичният театър „Стоян Бъчваров“ и Държавната опера във Варна.

След 20-годишно прекъсване Даниела Димова възстановява летните оперни представления „Опера в Летния театър“. Носител е на много национални и международни престижни награди за високи художествено-творчески постижения, сред които Награда Варна-2007 г.; Кристална лира-2007 г.; Златно перо-2011 г. Даниела Димова е общински съветник от ГЕРБ в морската столица и председател на комисията по култура в местния парламент.

barometar.net