Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 07.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Летен сън ли спят господата Тодор Иванов и Петко Камбуров и подопечените им полицаи?

Audi-peshehodna-puteka.jpgНито Пътна полиция-Варна, нито Общинска полиция за пореден път се отзоваха на сигнал за шофьор паркирал нагло върху пешеходна пътека. Случката се разигра днес на ул.д-р Пискюлиев, до Рибната борса във Варна. Бяло Ауди с рег.номер В3306 ВВ бе паркирано върху пешеходната пътека, като създаваше непосредствена опасност за  пешеходците, които бяха принудени да го заобикалят, за да преминат. В 17.29 бе подаден сигнал до 112 за наглия шофьор, но до 18.20 не се появи полиция, която да го санкционира. Шофьорът междувременно излезе от съседния блок, запали лъскавата си кола и отпраши, без да плати глобата, която заслужава. Припомняме, че този е поредният случай, когато Пътна и Общинска полиция-Варна не реагират на сигнал до 112. Преди време шофьор с регистрационен номер В5851 СР от фирма “Ласиа”, най-безцеремонно се беше “разположил” върху същата пешеходна пътека. Санкции срещу него нямаше. През месец май подаден сигнал до телефон 112  за паркирал върху Avtomobil-varna-parkiral.jpgтротоар автомобил във Варна остана без реакция от Общинска и Пътна полиция-Варна. Сигналът бе подаден за автомобил заел почти целия тротоар на ул.Марин Дринов 44. Два часа по-късно, репортер на www.barometar.net видя, че автомобилът си стои на мястото, а реакция от Общинска и Пътна полиция-Варна няма.

Къде спят служителите на Пътна полиция-Варна, ръководена от Петко Камбуров? Летен сън ли спи самият Петко Камбуров, след като на два подадени сигнала неговите подчинени не се отзовават? Летен сън ли спи и зам.кметът по сигурността в Община Варна, Тодор Иванов? Къде са прехвалените му общински полицаи? 

Напомняме на зам.кмета по сигурността в Община Варна, Тодор Иванов да си върши работата и да упражнява контрол върху подчинените си. Тодор Иванов не е зле да им припомни, че със заповед на кмета на Варна Иван Портних служителите на Общинска полиция могат да издават фиш за неправилно паркиране на автомобили по тротоари и пътни артерии. Фишовете се издават в три екземпляра, като това може да стане както в присъствието, така и в отсъствието на водача. В случаите, когато фишът се съставя в отсъствието на собственика, първият екземпляр трябва да бъде закрепен към автомобила, като закрепването му се приема за  равносилно на връчване. Вторият екземпляр се изпраща по пощата, а третият остава на съхранение в службата по контрол. В случаите, когато лицето оспорва извършеното от него нарушение или размера на наложената му глоба, или откаже да подпише фиша, се съставя акт. Заплащането на фиша се извършва от посочената в него банкова сметка или на касите на Община Варна.

barometar.net