Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Изчезна и съдружникът на издирвания бизнесмен от Плевен

Iosko-Isaev48-годишният Роберт Трейн, съдружник на безследно изчезналия плевенски бизнесмен Йоско Исаев, също е обявен за издирване. Двамата са собственици на “Плевенски хляб” ООД с равни дялове от капитала. В Софийската градска прокуратура е образувано дело за отвличане на 50-годишния Исаев, който е в неизвестност от 10 септември. Тогава Йоско Исаев дошъл в София с джипа си на среща с бизнеспартньори. Придружавал го адвокатът на “Плевенски хляб” Иван Иванов. След края на срещата Исаев казал, че има да свърши някаква работа. Оттогава телефоните му са изключени и никой няма информация за него. Джипът му “Фолксваген Туарег” е открит там, където е оставен в София.

От прокуратурата и МВР отказват официална информация по темата. По мистериозното изчезване на Йоско Исаев обаче има данни за престъпление и затова е образувано досъдебно производство за отвличане, съобщи “24 часа”. През последните дни обаче се оказва, че 48-годишният съдружник на Исаев – Роберт Драгомиров Трейн, също не отговаря на мобилния си телефон и е изчезнал. От МВР са го обявили за общодържавно издирване.

Исаев и Трейн, който е роден в Дюселдорф и има двойно гражданство – българско и германско, имат къщи близнаци в един от кварталите в полите на Витоша. Роберт Трейн има и голям апартамент в центъра на София, където живее със съпругата си Велислава. Съдружникът на Исаев участва в още няколко фирми за търговия, медицински услуги и недвижими имоти.

Съпругата на Йоско Исаев Албена, която е подала сигнала за изчезването на мъжа си, както и двете му деца – момче и момиче, се движат с охрана. Те продължават да са в неведение за съдбата му. Близките са категорични, че Йоско Исаев няма връзки със силови групировки. Не е посещавал нощни заведения, но стопанисвал ретрокафене в Плевен. Живеел скромно и наблягал на работата.

Неуредени финансови отношения е една от версиите за мистериозното изчезване на двамата бизнес партньори. Въпреки твърденията за цветущото състояние на завода им това не е така, твърдят хора от бранша в Плевенско. Фирмата им „Плевенски хляб“ произвеждала не повече от 10 000 хляба на ден, а поне 2000 се връщали като брак. Освен това имат изискуем кредит към банка. Дължали пари и на доставчици на зърно, както и на търговци на газ.

През 2009 г. името на Йоско Исаев нашумя, след като съобщи пред журналисти, че е подал сигнал до плевенския окръжен прокурор, че е бил изнудван за подкуп от прокурора от Окръжната прокуратура в Плевен Георги Велков и плевенския бизнесмен Илиян Михайлов. Две години по-късно Велков бе осъден от Софийския градски съд на 5 години и 6 месеца ефективно лишаване от свобода и глоба в размер на 10 000 лева. Съучастникът му Илиян Михайлов пък получи 4 г. затвор и глоба от 8000 лв. Умоляват се гражданите, които имат информация за местонахождението на Йоско Исаев и Роберт Трейн, да се обадят на телефон 112 или в най-близкото поделение на МВР, като анонимността им е гарантирана.

dir.bg