Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Политици с опит и доказани професионалисти са в листата за общински съветници на ГЕРБ-Варна

Gerb-varna-listaСплав между политици с опит и доказали се в своите професии личности е листата за общински съветници на ГЕРБ във Варна. Водач е кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на община Варна Иван Портних, който пое управлението на града преди две години и показа как може да се реновира инфраструктурата на Варна, да се строят и ремонтират детски градини, да реши проблема с местата в тях, да завърши ремонта на Ларгото, Двореца на културата и спорта, да започне ремонт и на Юнашкия салон, да създаде Атракционна зона до Морска гара.

Втори в партийната листа е адвокат Тодор Балабанов, който е обогатил професионалните си компетенции и с бакалавърска степен по финанси. В досегашния Общински съвет той беше председател на групата на съветниците от ГЕРБ и ръководеше Комисията по финанси и бюджет. Третото място заема също действащ адвокат – Юлияна Боева, която е завършила и икономика. Тя оглавява Правната комисия през последния мандат на местния парламент. Четвърта в листата е д-р Лидия Маринова, педиатър с повече от 30 години стаж. Тя има богат опит и в работата с неправителствени организации в сферата на здравеопазването и социалните дейности. Именно този ресор д-р Маринова пое и като зам.-кмет в екипа Иван Портних.

За нов мандат ще влязат в надпревара и още трима председатели на комисии в досегашния Общински съвет. Пети е ветеринарният лекар Николай Георгиев, който се занимава с частен бизнес в областта на земеделието и животновъдството. Той оглавяваше Комисията по европейски въпроси и международни сътрудничество към ОбС. Шести е досегашният председател на екокомисията в местния парламент – предприемачът Мартин Байчев. Седмото място заема директорът на Театролно-музикалния продуцентски център Даниела Димова, носител на много национални и международни награди. През мандат 2011-2015 на ОбС тя ръководи Комисията по култура и духовно развитие. Осми е Станислав Иванов – мениджър с опит при управлението на инвестиционни проекти, който бе начело на временната комисия „Структури и общинска администрация” къмОбщинския съвет.

Деветата позиция е за PR-специалистът Марица Гърдева, също съветник през изминалия мандат на ОбС, а десети е юристът Калин Калевски – мениджър с опит и в работата по европроекти. Листата продължава с Бонка Банкова – учител, Калина Пеева – икономист, Людмила Колева – Маринова – адвокат, Димитър Колев – инженер, Надя Георгиева – икономист, Веселин Ангелов – лекар, доц. Антоанета Цветкова – университетски преподавател, експерт по икономика на здравеопазването, Пейчо Бюлбюлев – икономист, Николай Няголов – юрист, Стоян Попов – предприемач.
Сред познатите лица в листата е и Славчо Славов – инженер-икономист, който от 1993 г. работи в областта на образованието, създавайки и управлявайки първата Частна професионална езикова гимназия. През мандат 2011-2015 г. на Общинския съвет, Славов беше председател на Комисията по образование.
Сред кандидатите са и Милена Димова – юрист, Красен Захариев – пом.-нотариус, Борислав Нанков – икономист, Жельо Алексиев – инженер по транспорта, който през последния мандат на ОбС председателства Комисията по транспорт към ОбС, Иван Гоцев, инженер – корабоводене, капитан от трите флота на България – военноморски, строителен и технически, търговски, Ваня Вълчева – инженер, Пламена Василареас – студент, Диян Демиров – мениджър.

Част от листата са и кандидатите на ГЕРБ за районни кметове, издигнати от партията – Калина Белмезова за район
„Аспарухово”, Петя Проданова за район „Приморски”, Георги Недев за „Одесос”, Николай Костадинов за район „Владислав Варненчик” и Христо Христов за район „Младост”. Най-младият сред кандидатите на ГЕРБ за общински съветници е 22-годишният Борислав Нанков, а най-възрастният – 70-годишният Пейчо Бюлбюлев, член на НИС на Старейшини ГЕРБ.

barometar.net