Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Пресцентър прикрива Траян Георгиев, той в нарушение на закона се кандидатира за съветник

Traian-georgiev44Министерство на земеделието и храните, в лицето на Евелина Стоянова, директор на дирекция „Връзки с обществеността и протокол“ вече месец и половина не желае да отговори на въпроси на www.barometar.net, относно дейността на управителя на „Напоителни системи“-Варна, Траян Георгиев. След като в началото на месец август от министерския пресцентър отговориха на наши въпроси, впоследствие решиха да прикриват неадекватните действия на Траян Георгиев и не желаят да отговорят на въпросите ни, които публикуваме отделно. Междувременно Траян Георгиев бе поставен в листата за общински съветници на Реформаторския блок във Варна, с което наруши Закона за държавния служител чл.7 ал.2 т.7, която гласи, че за държавен служител не може да бъде назначено лице, което е съветник в общински съвет. Питаме, докога ще продължава прикриването на дейността на Траян Георгиев от пресцентъра на Министерство на земеделието и храните и ще реагира ли Общинската избирателна комисия-Варна, за явното нарушавене на закона от Георгиев. А ето въпросите ни към пресцентъра на Министерство на земеделието и храните, на които Евелина Стоянова не желае да отговори:

– Уволненият от Траян Георгиев, управител на Напоителни системи-Каварна, Атанас Матеев /след 17 години работа в дружеството/ ни каза, че при представянето си пред служители на дружеството, Траян Георгиев е казал, че има приятелка, с която живеят заедно. От свои източници www.barometar.net научи, че това е така. Още ли твърди Министерство на земеделието, че двамата с Наталия Михайлова /назначена за главен счетоводител/ не живеят заедно, не са в конфликт на интереси и не нарушават Закона за държавния служител, чл.7 ал2. т.1?

Как ще коментира министър Танева, че приятелката на Траян Георгиев, Наталия Михайлова, която е държавен служител /главен счетоводител на дружеството/ развива частен бизнес? Ето линк към онлайн магазина й – htps://www.facebook.com/ladolcevita.boutique

Как министър Танева ще коментира, че с обявление на частен съдебен изпълнител от 25 август 2015 г. цялата административна сграда, кадето се помещава „Напоителни системи“- Варна е обявена за продажба заради дълг?

– В интервю, Атанас Матеев казва, че Траян Георгиев е „най-неудачното политическо назначение на човек, външен на системата, непознаващ спецификата на работата и проблемите в предприятието, уникален случай на некомпетентност, безхаберие и безотговорност“. С какви мотиви министър Танева е назначила човек с образование, което няма общо с дейността на дружеството, с нулев опит в Напоителни системи на такъв отговорен пост?

– Защо Траян Георгиев е назначил свои доверени хора от Варна на работа в Каварна, при положение, че според Атанас Матеев има кадри от местния град. Как ще коментира министър Танема, че ежедневното им пътуване от Варна до Каварна и обратно, /при лимит от 1350 км на месец за трите коли в ХТУ – Каварна/, е 4000 км месечно? Това не е ли разхищение на държавни пари?

– Защо без писмена заповед, без протокол са демонтирани напълно изправни помпи от помпена станция – Езерец /по 10 000 лв. едната/, защо са пренесени тези помпи и ел.мотори от Шабла във Варна?

– Вярно ли е, че Траян Георгиев е назначил 10-15 свои доверени хора, откакто е управител на дружеството?

– Според Атанас Матеев Траян Георгиев не е реагирал адекватно и не е изпуснал своевременно водата от язовир „Цонево”, за да се избегнат наводненията в няколко варненски села. Каква е позицията на министър Танева по тизи въпрос?

barometar.net